Khabib prokomentarisao snimak McGregorovog sramotnog postupka: "Ne možete to uraditi..."

Irac u centru pažnje

Khabib prokomentarisao snimak McGregorovog sramotnog postupka: "Ne možete to uraditi..."

Prije par dana je u javnost isplivao snimak na kojem se može vidjeti kako MMA zvijezda Conor McGregor udara starijeg muškarca u jednom pabu u Dablinu.

Do pomenutog incidenta je došlo 6. aprila u The Marble Arch pabu, nakon "neslaganja oko viskija".

Irskog MMA borca je iznerivala reakcija starijeg muškarca koji je odbio piće koje mu je točio McGregor. Nedugo nakon toga McGregor je udario muškarca i to u momentu kada ovaj to nikako nije očekivao.

Bahati i nasilni postupak bivšeg UFC-ovog šampiona je naišao na broje osude, a sada se oglasio i njegov najveći rival i čovjek koji mu je nanio jedan od težih poraza u karijeri Khabib Nurmagomedov.

Nurmagomedov je kratko govorio za TMZ Sports i poručio da bi Irac zbog svog postupka trebao završiti iza rešetaka.

"To je jako, jako loša stvar... Čak i da vas starac poput tog čovjeka udari u lice 10 puta ne možete ga udariti u glavu. Ne možete. To je nemoguće", izjavio je Nurmagomedov, pa nastavio:

"Morate poštovati starije ljude, ja ovo ne razmijem. Jedan obožavatelj mi je poslao poruku u kojoj je rekao: 'Sjećaš li se kada je tebi pokušao dati svoj viski, alkohol, a ti ga nisi uzeo? Zašto tebe nije udario? Ali sada ovo radi starijim ljudima?' Ja ovo ne razumijem".

"Ovakvi ljudi moraju ići u zatvor. Po mom mišljenju on mora vidjeti malo zatvora, jer tada razmislite o nekim stvarima. O onome što ste uradili i zbog čega ste tu. On mora razmisliti o ovome... Ne želi mu ništa reći, samo se pitam gdje su irske vlasti? Danas je udario starijeg čovjeka, šta će se desiti sutra? Niko ne zna", poručio je Nurmagomedov.

Da li će McGregor zaista biti sankcionisan i da li će irske vlasti "poslušati" Khabiba, ostaje da se vidi.

Top Komentari

Hep333k
Moralna predika tipa kojeg je otac kao maksuma pustio da se bori s međečem. Još jedan u nizu divnih ssba članaka.
1 5
Arnel925
Doce mu slava glave
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.