Šok i nevjerica na licima mnogih: Najpoznatija na svijetu pojavila se u ikonskom dresu
Poznata influencerisa odabrala je dres AS Roma

Kim iznenadila ljubitelje fudbala

Šok i nevjerica na licima mnogih: Najpoznatija na svijetu pojavila se u ikonskom dresu

Midhat Šljivak

AS Roma dobila je danas najveću moguću popularnost, a ikonski dres ovog kluba iz sezone 1997/1998 ulicama Los Angelesa nosila je poznata infulencerica Kim Kardashian.

Kim Kardashian velika je zvijezda širom svijeta. Dobro je poznato lice, a mnoge je fanove zainteresovala kada se na ulicama Los Angelesa pojavila u dresu.

Mnogi od njih nisu znali kakav o kakvom dresu je riječ, ali su ljubitelji fudbala odmah uočili ikonski dres AS Rome iz sezone 1997/1998.

Tada je rimski tim u svojim redovima imao brojna poznata imena i ekipu koja samo tri godine kasnije osvojila titulu prvaka Italije pod vodstvom Fabija Capella.U sezoni 97/98 na klupi je sjedio Zdenek Zeman.

U timu su igrala imena kao što su Cafu, Luigi Di Biagio, Vincent Candela, Paulo Sergio, Abel Balbo, Francesco Totti, Eusebio Di Francesco, Ivan Helguera, Marco Delvecchio...

Roma je tu sezonu okončala na četvrtom mjestu italijanske Serije A. Šampion je bio Juventus, a ispred su bili još Inter i Udinese.

Oglasi

Kim je s dresom otišla na košarkašku utakmicu svoje kćerke. U pratnji joj je bio zet, nekadašnja NBA zvijezda Tristan Thompson.

Slavna influencerica ranije je također iskazivala veliku ljubav prema Rimu. U ljeto 2021. godine javno je istakla da je zaljubljena u 'Vječni grad'.

S obzirom na to da je na društvenim mrežama prati 350 miliona ljudi, sigurno je da će se sada mnogi zainteresovati za Romu i bolja reklama ovom timu nije bila potrebna.

Kim Kardashian često je viđena na sportskim događajima. Uglavnom su to košarkaške utakmice u Los Angelesu, a ovo je prvi put da se pojavljuje u dresu jedne fudbalske ekipe.

Izbor kluba je neočekivan i zanimljiv i svakako da joj treba čestitati na izboru ikonskog dresa.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi