Koliko lajkova, toliko novca: Ramos za 12 sati prikupio više od milion dolara

Pomaže u nabavku cjepiva

Koliko lajkova, toliko novca: Ramos za 12 sati prikupio više od milion dolara

Edmir Škorić

Sergio Ramos je u akciju za nabavku cjepiva pozvao brojne svoje fanove.

Ramos je povrijeđen 12. aprila, ali i dalje ne miruje, nego slobodno vrijeme koristi za pomoć drugima. Sada je Instagram profil iskoristio da svoje fanove obavijesti o posjeti kampanji UNICEF-a koja nastupa širom svjeta, a također dao je mogućnost i svojim "pratiocima" da učestvuju u doniranju novca na jednostavan način - oznakom "sviđa mi se".

Cilj je isključivo da se pomogne prikupiti cjepiva za djecu.

"Cjepiva svake godine uštede od 2 do 3 miliona života", objasnio je Ramos u postu na Instagramu u kojem možete vidjeti na slici kako drži bebu dok joj se ubrizgava cjepivo.
"Za svaki 'like' fotografije, fondacija Gates će donirati 1 dolar za projekte UNICEF-a", napisao je igrač Real Madrida.

U samo 12 sati, kapiten reprezentacije Španije uspio je osigurati milion dolara za, a kasnije se taj broj samo povećavao i trenutno na fotografiji ima 1.486.673 "sviđanja".

Svakako je ovo jako pohvalan potez Realovog defanzivca, koji ima svijest o zdravlju djece širom svijeta, a njegova popularnost itekako može mnogima da pomogne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi