Legendarni UFC borac se pojavio na protestima u Kaliforniji
Foto: Screenshot

Liddell u ulozi mirotvorca

Legendarni UFC borac se pojavio na protestima u Kaliforniji

Teme:

Već danima širom SAD-a traju protesti zbog ubistva nenaoružanog Georgea Floyda od strane policije u Minnesoti.

U mnogim gradovima je došlo do nemira i sukoba - sa policijom, između različitih grupa građana itd.

Protesti su se održavali i u Huntington Beachu (California) i u jednom trenutku je djelovalo da će situacija eskalirati.

Na protestima se, međutim, pojavio i legendarni UFC borac Chuck Liddell i odlučio preuzeti ulogu mirotvorca.

Liddell je barem na kratko spriječio eskalaciju situacije, da bi nakon toga za ABC 7 izjavio.

"Jednostavno je užasno. Nasilje izaziva još nasilja. Nasilje ne pomaže nikome... Svi znamo da je ono što se desilo pogrešno. Svi koje poznajem smatrau da je pogrešno. Bio je to teško gledati. Ali ovo ne pomaže. Uništavanje gradova, ljudi, nanošenje boli drugima, to nije dobro ni za koga.... Protestujte koliko god hoćete, ali samo to radite mirno", rekao je Liddell.

Chuck Liddell je inače bivši UFC prvak u poluteškoj kategoriji. Posljednji put se u MMA borio 2018. godine kada je nokautirao njegov vječiti rival Tito Ortiz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi