Fantastično zdanje u Rosariju: Messijev mural osvanuo preko cijele zgrade u rodnom gradu

Velika čast za fudbalera PSG-a

Fantastično zdanje u Rosariju: Messijev mural osvanuo preko cijele zgrade u rodnom gradu

E. Ganibegović

Lionelu Messiju priređena je velika čast.

U njegovom rodnom Rosariju navijači su mu odali počast tako što su mu napravili mural od 100 stopa na zidu jedne zgrade.

Lokalni umjetnici u rodnom gradu Lionela Messija odali su počast argentinskoj legendi muralom od 100 stopa

Mural prikazuje Messija u dresu Argentine s desnom rukom na prsima i suncem kako sja iznad njega.

Lokalni umjetnici Marlene Zuriaga i Lisandro Urteaga stvorili su tako zadivljujuće djelo u čast sedmostrukom osvajaču Zlatne lopte.

Umjetničko djelo dio je projekta Common Messi, koji ima za cilj proširiti slike globalne superzvijezde preko brojnih zgrada u Rosariju.

Navijači su oduševljeni ovim djelom, a za argentinske medije to su i prokomentarisali: "On to zaslužuje od Argentine, dugo je nosio njihovu zastavu, poštovanje Messiju."

"Messi, najveći svih vremena", glasi drugi komentar, dok jedan navijač dodaje da mural izgleda ludo.

Legendarni fudbaler za reprezentaciju Argentine odigrao je 158 utakmica i postigao 80 golova, a ove godine je konačno skinuo prokletsvo i s ovom selekcijom osvojio jedan trofej. U pitanju je Copa America.

Top Komentari

Zoilomas
Extra svega mi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi