I najbolji na svijetu radio u ilegali: Primoran je da sruši hotel od 30 miliona

Problemi s urbanističkom dozvolom

I najbolji na svijetu radio u ilegali: Primoran je da sruši hotel od 30 miliona

Admin Čaušević

Sedmica Lionela Messija ide s dobrog na gore, pogotovo nakon vijesti koje je dobio u petak.

Messi je u ponedjeljak proglašen najboljim igračem na svijetu nakon što je po sedmi put u karijeri dobio Zlatnu loptu, u srijedu je izašao na teren i nije se proslavio jer je PSG odigrao 0:0 protiv Nice.

Prema izvještaju inostranih medija Messi je primoran da u Barceloni sruši hotel u kojeg je uložio 30 miliona eura jer građevina ne ispunjava urbanističke uslove.

Messijev hotel od četiri zvijezdice se nalazi u blizini njegovog doma gdje je živio u Barceloni, a prema navodima El Confedenciala sud je naredio njegovo rušenje.

MiM hotel se nalazi na svega 50-ak metara od morske obale, ali kako ne ispunjava određene uslove gradsko vijeće je zatražilo rušenje hotela.

Jedan od razloga je što su balkoni preveliki, ali kako se sva konstrukcija zasniva na njima, eventualno smanjenje bi dovelo do urušavanja građevine. Također i dodatni ulazi u slučaju alarma ne ispunjavaju potrebne uslove.

Full Ballon d'Or Standings And Votes Revealed As Lionel Messi Wins Award  For Seventh Time

Hotel se sastoji od 77 spavaćih soba i jedna noć košta oko 120 eura u vrijeme sezone, a panoramski pogled na grad i Sredozemno more su to što ga čini posebnom.

Građevina je ekološki prihvatljiva, a 80 posto korištenog materijala za izgradnju zgrade je reciklirano, hotel se može pohvaliti spremnicima koji prikupljaju otpadnu vodu iz svakog tuša koja se zatim filtrira, čisti, tretira i koristi u zahodima i za zalijevanje biljaka.

Inače, Messi u svom vlasništvu ima i hotele na Ibizi i Palma de Mallorci, a primjera radi jedna noć u njegovom luksuznom hotelu na Ibizi u vrijeme sezone košta više od 600 eura.

Top Komentari

Mele
Ili Catalonia ili ti rusimo sve, tako je kod njih. Nekada Napoli Maradonni, ili Napoli ili smrt..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti