Para na paru - Leo Messi će za 30 sekundi zaraditi vrtoglavnih 14 miliona eura!
Reklama od 30 sekundi donijet će Messiju 30 miliona eura na račun.

Marketing je čudo

Para na paru - Leo Messi će za 30 sekundi zaraditi vrtoglavnih 14 miliona eura!

E. Ganibegović

Leo Messi vjerovatno više ni sam ne zna koliko novca ima na računu. Sada će se taj iznos, koliki god da je, povećati za još 14 miliona eura.

Slavni fudbaleri osim što zarađuju novac igrajući u svojim klubovima kroz plate i premije kojih ima i u reprezentacijama, dosta zarađuju i od reklama. Najnoviji sjajan primjer toga je Lionel Messi.

Mnogo je zaradio kao fudbaler Barcelone, no njegova primanja tek su počela da rastu kada je otišao u PSG. Nakon PSG-a je stigao u Inter Miami, gdje također mnogo zarađuje, dok o zaradi od reklama koje je snimio niti ne treba trošiti riječi.

Velika zarada Lea Messija na Super Bowlu 

Svake godine najveći svjetski brendovi pokušavaju promovisati svoje proizvode tokom Super Bowla. U izdanju za 2024. u jednoj od reklama pojavit će se i sam Lionel Messi.

Ovo će biti prvo pojavljivanje fudbalera Intera iz Miamija u reklami za Super Bowl. Messi će prikupiti 14 miliona eura za reklamu dugu 30 sekundi za poznati brend piva u Sjedinjenim Američkim Državama.

Oglasi

Važno je napomenuti da će se i druge zvijezde pojaviti u reklamama za Super Bowl. Među njima su Jennifer Aniston, David Schimmer, Taylor Swift ili Peyton Manning.

Finale Kansas City Chiefs - San Francisco 49ers

Prije velikog finala, treba podsjetiti da su San Francisco 49ersi pet puta u gistoriji osvajali trofej, ali posljednji takav uspjeh datira iz 1994. godine. Ostale titule su osvajane 1981., 1984., 1988. i 1989. godine.

S druge strane, Kansas City Chiefsi su osvojili tri takva trofeja: 1969., 2020. i 2023. godine. Pretposljednji je osvojen upravo protiv rivala iz San Francisca, rezultatom 31-20.

Kansas City Chiefsi su u regularnoj sezoni imali rezultat 11:6. Kasnije su u doigravanju savladali Buffalo sa 27:24, a titulu prvaka AFC (Američka fudbalska konferencija) izborili su ispred Baltimora, rezultatom 17:10.

S druge strane, San Francisco 49ersi su osvojili titulu prvaka NFC (Nacionalne fudbalske konferencije) nakon pobjeda nad Green Bayom (24:21) i Detroitom (34:31). U utakmici sa Detroitom protivnici su na poluvremenu imali 24:7, ali su San Francisco 49ersi uspjeli da se vrate i preokrenu. 

Top Komentari

Ham0
Čifut je to
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi