Lewandowski golom iz penala u 86. minuti donio pobjedu Barceloni na gostovanju u Pamploni

Tri igrača debitovala za Barcelonu

Lewandowski golom iz penala u 86. minuti donio pobjedu Barceloni na gostovanju u Pamploni

Eldar Ganibegović

Barcelona je stigla, teškom mukom, do treće pobjede u Primeri. U okviru četvrtog kola španskog prvenstva, Blaugrana je kao gost s 1:2 savladala Osasunu.

Već u drugoj minuti gosti su mogli do vodstva. U šansi je bio Frenkie de Jong, ali je njegov udarac odsjeo na desnoj stativi.

Mreža se zamalo zatresla u 32. minuti. Aimar Oroz je bio u sjajnoj šansi, ali je pucao ravno u golmana Barcelone, Ter Stegena.

Do vodstva gosti dolaze u prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena. Nakon kornera je na pravom mjestu bio Kounde i pogodio za 0:1.

Osasuna je do izjednačujućeg pogotka došla u 76. minuti. Chimy Avila je primio odličan pas koji je uputio Jesus Areso, te pogodio za izjednačenje.

Nisu dugo domaći držali neriješen rezultat. Igrala se 84. minuta kada je Alejandro Catena povukao Roberta Lewandowskog, a glavni sudac je dosudio penal.

Oglasi

Nakon što je pregledao VAR snimak, Ortiz je promijenio odluku, ali dodatno na štetu Barcelone, s obzirom na to da je Cateni poništio žuti, a dodijelio direktan crveni karton.

Odgovornost za udarac s 11 metara preuzeo je Robert Lewandowski, te pogodio za novu pobjedu Barcelone.

Spomenimo i to da su na ovoj utakmici za Barcelonu debitovali Cancelo, Felix i Martinez. Prvi je šansu dobio umjesto Roberta u 59. minuti, drugi umjesto Romeua 21 minutu kasnije, a treći je u prvoj minuti nadoknade zamijenio Christensena. 

Nakon ove utakmice i nepotpunog 4. kola, Real Madrid je prvi s maksimalnih 12 bodova, a slijede ga sa po 10 Girona i Barcelona. Osasuna je deseta sa šest poena.

U petom kolu, nakon reprezentativne pauze, Barcelone će dočekati Real Betis, dok će Osasuna u goste kod Getafea.

Primera, 4. kolo:

Osasuna - Barcelona 1:2 (Avila 76'; Kounde 45+1', Lewandowski 86' (P))

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
E ovako se pobjeđuje,časno i bez pomoći sudija i saveza.A ne kao onaj fašistički poluklub zvani penal smradrid!!
3 7
ubnt
Ima li iko na svijetu da stane na kraj ovim kriminalcima iz kitalonije? Ako ne ide, crveni , penal. Pritisci na sudiju. Jedini klub kojem je dokazano da su placali sudije preko 15 godina i nikom nista. Od owreba do negreire.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi