Jeste vidjeli kako izgleda kuća u kojoj je Messi rastao? Kad je jednom otišao, više se nije vratio

U njoj proveo 12 godina

Jeste vidjeli kako izgleda kuća u kojoj je Messi rastao? Kad je jednom otišao, više se nije vratio

Edmir Škorić

Lionel Messi je fudbalska legenda, a svaki aspekt njegovog života zanimljiv je njegovim fanovima koji čak odlaze na daleka putovanja kako bi vidjeli njegovu kuću iz djetinjstva u argentinskom Rosariju.

Messi je sa samo 12 godina napustio svoj rodni grad u potrazi za liječenjem kako bi mogao rasti, a vrata su mu otvorena u Barceloni. S obzirom na fudbalski talent, ubrzo je postao dio čuvene La Masije, a kasnije će ispisati historiju i postati, po mnogima, najbolji fudbaler svih vremena.

Barcelona je preuzela sve troškove skupog liječenja omalenog Argentinca, kasnije im se sve višestruko isplatilo. Messijevo se zdravlje godinama popravljalo, a istovremeno je fudbalski sarzijevao, pa je postao prava zvijer na terenu.

Istina je da se od dana kada se sa svojom porodicom ukrcao na let za Španiju više nije vratio živjeti u dom iz djetinjstva. Kuća i dalje pripada njegovoj porodici i ne žele je prodati niti je se riješiti, pošto im služi kao neka vrsta uzemljena koja ih povezuje s njihovim porijeklom.

Messi i njegova porodica nisu dozvolili novcu i slavi da ih u potpunosti okrene, pa su ostali ponizni i sjetni. Kuća u Rosariju u kojoj je Messi odrastao trenutno je prazna, ali je u dobrom stanju, mada nije poznato hoće li uskoro neko biti u njoj.

Oglasi

Messi posjeduje i druge nekretnine u Rosariju i okolici u koje odlazi kada odluči ostati na odmoru ili ima neku obvezu. Postoji čak i tura u kojoj se mogu obići kuće i mjesta koja su ili su bila važna u historiji i životu svjetskog prvaka.

Istovremeno, Messi i supruga Antonela Roccuzzo su u rodnom Rosariju podigli kuću vrijednu oko pet miliona eura, a koju su mediji ubzro nazvali "tvrđavom", jer je riječ o velikoj građevini s kinom, teretanom i u kojoj se nalazi na desetine soba.

Tamo porodica Messi odlazi na odmor, a stara kuća u kojoj je Lionel odrastao ipak samo ostaje kao neki muzej i čisto prilika za mlade dječake da vide kako je i Messi bio "običan" i da je imao težak život, ali da je s velikim trudom, radom i odricanjem, uz naravno neophodan talent, došao do vrha.

Oglasi

Messi ima luksuznu kuću i u Barceloni. Još 2009. je za pet miliona eura kupio vilu u Bellamaru, ekskluzivnom dijelu Castelldefelsa blizu glavnog grada Katalonije. Pretpostavlja se da je na adaptacije i preuređenja ovog objekta u idućih 12 godina potrošio više nego što je platio kuću.

Porodica Messi naravno posjeduje mnogo toga, ima sve što poželi, ali ništa nije došlo preko noći. Sve je počelo iz ove kuće na fotografiji ispod...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi