Messijev "anđeo čuvar" brutalan prema dječaku, a onda zaokret: Prvi na redu su bili policajci...

Inter Miami bez šansi za play off

Messijev "anđeo čuvar" brutalan prema dječaku, a onda zaokret: Prvi na redu su bili policajci...

Admin Čaušević

Leo Messi se oprostio play-offa što znači da će 22. oktobra Argentinac odigrati posljednji klupski meč u ovoj godini. Nade o plasmanu u razigravanje ugašene su domaćim porazom od Cinccinatija. 

Inter Miami je izgubio na domaćem terenu od Cinncinatija sa 0:1, gol odluke je pao u 78. minuti kada je zabio Barreal, a ekipi sa Floride nisu na ruku išli i ostali rezultati.

Messi se vratio nakon duže vremena, zaigrao je u posljednjih pola sata, ali ni čudesni Argentinac nije mogao donijeti pozitivan rezultat svom timu.

Nakon što je svom klubu donio Liga kup, Messi je ušao u seriju utakmica bez pogotka pa tako za Inter nije zabio na posljednjih devet susreta s tim da je većinu mečeva propustio zbog povrede.

Poslije utakmice u akciji je bio Messijev "anđeo čuvar" koji je bio nemilosrdan, ali je odmah pokazao svoju dobru dušu.

Oglasi

Kao što je poznato Yassine Cheuko je zadužen da Messiju tokom utakmica Miamija ne fali ni dlaka sa glave, a sinoć je pokazao i zašto.

Naime, jedan dječak je utrčao u teren, Cheuko ga je zapazio, odmah je potrčao prema njemu te ga zgrabio kada su mu prišli i policajci.

Ipak, uslijedio je preokret. Tjelohranitelj je rekao policajcima da se odmaknu, umirio je dječaka te ga odveo da se upozna i fotografiše s Messijem.

Video je za kratko vrijeme postao viralan i mnogi su puni pohvala na račun Cheuka, kao i samog Messija koji je sa osmijehom na licu ispuni malom dječaku san.

Inter Miamiju su do kraja sezone ostale dvije utakmice i to dvomeč protiv Charlottea, a pitanje je da li će Messi uopšte i zaigrati s obzirom na fizičke probleme.

Na ukupno 12 mečeva Messi je za ekipu sa Floride zaboi 11 golova, međutim gorak okus su ostavile povede s kojim se višestruki osvajač Zlatne lopte suočio posljednjih sedmica

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi