Messijeva "historijska" slika ima rekordnih 72 miliona lajkova, a njen autor čak ni nema Instagram

Padaju rekordi Instagrama

Messijeva "historijska" slika ima rekordnih 72 miliona lajkova, a njen autor čak ni nema Instagram

E. Škorić

Fotoreporter Getty Imagesa fotografisao je kapitena Argentine kako drži zlatni trofej u trenutku koji je u međuvremenu postao viralan.

Historijski trenutak Lionela Messija koji diže pehar Svjetskog prvenstva je objava s najviše lajkova na Instagramu. Do sada ju je vjerovali ili ne lajkalo preko 72 miliona ljudi.

Padaju svi rekordi na društvenim mrežama. Zasluge za to pripadaju Messiju koji je Argentinu odveo do trećeg naslova svjetskog prvaka, ali i fotografiju koji je načio slike koje će se pamtiti dok je svijtea.

Iako nije navedeno u objavi, napravio ju je fotograf Getty Imagesa Shaun Botterill, koji je za CNN ispričao kako je došlo do toga.

"Umalo sam ostao zarobljen, ali samo sam ostao zarobljen na pravom mjestu. Mislim da ako je većina nas fotografa iskrena, uvijek treba malo sreće, a ja sam je imao u nedjelju navečer", rekao je Botterill.

Nastavio je objašnjavati koliko teško može biti uhvatiti pravi trenutak, ali je bio zadovoljan svojim rezultatima.

Oglasi

"Messi je jednostavno bio tamo i nije se toliko kretao, ponekad te gurnu, a on je samo radio sve, pozirao jednom rukom, s dvije ruke na trofeju", rekao je.

“Nismo imali pojma šta će se dogoditi na kraju. Možete planirati dizanje trofeja, ali ne možete planirati trčanje i ne znate koliko će kaotično biti. Bio sam mu dosta blizu, vjerovatno sam udaljen najviše dva metra. Dosta je čudan osjećaj, malo je nadrealno... On je tu gdje želiš da bude, a to se ne događa često. Čak i njegove ruke podignute s peharom, mislim da način na koji ga drži i smiješi se, definitivno ima trenutak s navijačima".

On je istakao da uopće nema Instagram račun i nije ni vidio sliku na profilu Messija, te da su mu to drugi saopćili, a isto tako smatra da je bilo i boljih slika u historijskom trenutku, ali da je svakako sretan što je Messi izabrao baš tu njegovu.

Messijeva objava ima više od 72 milijuna lajkova i raste, nadmašivši prethodnu rekordnu objavu jajeta, koja trenutno ima više od 58 milijuna lajkova, izvršnog direktora za oglašavanje Chrisa Godfreya.

Slika je prenesena u januaru 2019. godine s nasllvom: Rušenje trenutnog svjetskog rekorda Kylie Jenner (18 miliona). Dobili smo ovo". Bio je to odgovor na Jennerinu fotografiju iz 2018. kojom je najavila rođenje kćeri Stormi.

Messijev naslov uz njegovu rekordnu objavu prevodi se kao: “Prvak svijeta!!!!! Sanjao sam to toliko puta, toliko sam to želio da još uvijek nisam pao, ne mogu vjerovati. Hvala puno mojoj porodici, svima onima koji me podržavaju i svima koji su vjerovali u nas. Još jednom smo pokazali da smo Argentinci, kada se borimo zajedno i složni, sposobni ostvariti ono što smo zacrtali".

Na početku turnira, Cristiano Ronaldo postao je prva osoba koja je dobila više od 500 miliona pratitelja na Instagramu nakon što je objavio reklamu za Louis Vuitton u kojoj on i Messi igraju šah.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi