Argentinska pjevačica žrtva muške požude na finalu Mundijala: Prišao joj je s leđa, a onda...

Prije posljednjeg penala

Argentinska pjevačica žrtva muške požude na finalu Mundijala: Prišao joj je s leđa, a onda...

A. Čaušević

Da li je u finalu Svjetskog prvenstva Lali Esposito bila žrtva seksualnog uznemiranja? Već danima se na tu temu polemiše u Argentini. Inače, ova pjevačica je prije utakmice izvela himnu svoje zemlje.

Kamere su zabilježile trenutka kada je jedan od navijača prišao pjevačici s leđa, počeo da je pipka i sve je izgledao kao simulira seksualni čin.

Automatski su krenule osude prema muškarcu koji je optužen za iskorištavanje djevojke te da je iskoristio situaciju za mušku požudu dok je Esposito gledala kako Montiel zabija posljednji penal.

Činilo se da je muškarac bio itekako svjestan svega šta radi jer je u jednom trnutku pogledao prema Espostio kako bi zauzeo što bolju pozu za svoj čin.

Ipak, pjevačica je pokušala minimizati cijeli slučaj sljedećom izjavom "To je zadnje o čemu sam u tom trenutku razmišljala".

Oglasi

Ona je bila i gost jedne tv emisije u kojoj je otkrila poruku koju joj je poslao navodni zlostavljač te je objasinio svoje potez.

"Ćao Lali, kako si? Ja sam osoba koja je sjedila na stadionu, iza tebe, u finalu Svjetskog prvenstva. Gledao sam i gledam snimke koje su izašle na mrežama i medijima. Sve je potpuno netačno."

"Bio sam sa svojim prijateljima i gledao penal, grlio sam jednog od njih i izgubio sam ravnotežu. Krenuo sam naprijed i izbjegao pad na tebe i držao sam te na sekundu za za stražnjicu kao što je jasno u videu."

Riječ je o momku koji se zove Angel de Brito, a sluteći po reakciji kontakt kojeg je imala s njim nije zasmetrao argentinskoj pjevačici. Ona je čak i prihvatila njegovo izvinjenje.

Ipak je poručila da se scena koja se desila njoj stalno dešava mnogim ženama u Argentini prilikom svake gužve te je poručila svim osobama da pomgnu žrtvama seksualnog uznemiravanja.

Inače, tokom proslave mnoge Argentinke su pokazale svoje atribute te su gole plesale ulicama Buenos Airesa.

Promo

Top Komentari

koraj
Grdne rane od cega vi pravite "sportske vijesti". Ni Kurir vam nije ravan...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi