Policija u Dohi ih traži zbog pokazivanja grudi na stadionu, one otkrile gdje se trenutno nalaze

Zabrinuti za njihovu sigurnost

Policija u Dohi ih traži zbog pokazivanja grudi na stadionu, one otkrile gdje se trenutno nalaze

E. Čaušević

Argentina je u nedjelju u spektakularnom finalu uspjela da pobijedi reprezentaciju Francuske i osvoji titilu prvaka svijeta po prvi put nakon 1986. godine, a u centru pažnje našle su se argentinske navijačice koje su u direktnom prenosu pokazale svoje grudi.

Utakmica na Lusail stadionu će se sigurno još dugo prepričavati i pamtiti jer je ovo sigurno jedno od najboljih finala koje smo imali priliku da gledamo.

Nakon 120 minuta utakmice rezultat je bio 3:3, a nakon penala Argentina je uspjela da dođe do pobjede i osvoji Svjetsko prvenstvo poslije čega smo gledali veliko slavlje na tribinama.

No, u centru pažnje našle su se navijačice koje su tokom slavlja skinule svoje dresove i pokazale grudi, a ni slutile nisu da ih je kamera snimala upravo u tom trenutku.

Mnogi su bili šokirani što je reditelj pokazao taj trenutak u direktnom prenosu jer je poznato kakva rigorozna pravila postoje u Kataru po tom pitanju.

Ubrzo nakon toga saznao se i identitet navijačica koje su ludovale nakon što je Argentina došla do pobjede, a i same su na Instagramu objavile fotografije svog oskudnog izdanja tokom slavlja na Lusail stadionu.

Oglasi

No, ubrzo nakon toga one su se pokajale što su to napravile jer su znale da bi mogle biti vrlo lako uhapšene i glavni cilj im je bio da se što prije odjave u hotelu u Dohi i napuste Katar.

Nekoliko dana nije bilo informacija o ovim navijačicama, ali dana se jedna od njih oglasila. Riječ je o Naomi Gomez koja se javila putem društvenih mreža kako bi poručila da su na sigurnom

Objasnila je da su uspjele napustiti Katar i pobjeći iako je pokrenuta istraga protiv njih. Naomi je otkrila da su na sigurnom i trenutno se nalaze u Evropi.

Naomi i njena drugarica Milu Barbiie su uspjele pobjeći iz Katara iako je policija pokrenula istragu protiv njih dvije.

"Uspjele smo pobjeći iz Katara i trenutno smo u Evropi", napisala je Naomi, a potom je objavila story i pokazala kako ona i njena drugarica šetaju ulicama Madrida.

Njih dvije su zahvaljujući svom potezu i skidanju dresova na Instagramu dobile po čak 100.000 novih pratitelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi