Katarani oduševili svijet: Poznato šta će uraditi sa sobom u kojoj je spavao Lionel Messi

Argentinci boravili na Univerzitetu Katar u Dohi

Katarani oduševili svijet: Poznato šta će uraditi sa sobom u kojoj je spavao Lionel Messi

E. Čaušević

Argentinci su prije početka Svjetskog prvenstva iznenadili sve odlukom da u Dohi ne žele boraviti u nekom luksuznom hotelu već na Univerzitetu Katar koji se nalazi u glavnom gradu ove države. Gaučosi su imali razlog zašto su to uradili, a čelnici Univerziteta su nakon njihovog odlaska donijeli odluku šta će biti sa sobom u kojoj je spavao Lionel Messi.

Ostale reprezentacije koje su igrale na Mundijalu u Kataru su većinom birale luksuzne hotele koji su se nudili za njihov ostanak, ali Argentinci su imali drugačiju ideju koja je očito dala rezultat.

Svi su bili iznenađeni kada su Argentinci zatražili da njihov kamp bude na Univerzitetu Katar koji se nalazi u Dohi, a ubrzo su i dali objašnjenje zašto su to uradili.

Naime, igrači su imali odlične uslove u prostorijama tog univerziteta koji je nudio sav luksuz koji im je bio potreban, ali i dosta više prostora koji su oni mogli koristiti za svoja druženja.

Tako su imali i prostor u dvorištu gdje su često organizovali roštilj i zajednička druženja što je itekako pomoglo u stvaranju što bolje atmosfere u svlačionici Argentine.

I na Univerzitetu Katar su bili polaskani što su Argentinci njih izabrali i zaista su im omogućili sve što su tražili, te su stvorili odličan ambijent igračima i stručnom štabu ove reprezentacije u svojim prostorijama.

Oglasi

Argentinci tako nisu bili ograničeni na određene prostore kao što je to slučaj u hotelima, te su na ovaj način imali dosta više slobode i prostora gdje ih niko nije mogao uznemiravati.

Nakon što su Argentinci napustili Univerzitet Katar poslije osvajanja Svjetskog prvenstva mnoge je zanimalo kako izgleda soba u kojoj je spavao Messi, a potom su čelnici tog univerziteta došli na odličnu ideju.

Naime, oni su odličili da će od sobe u kojoj je spavao Messi tokom Mundijala u Kataru napraviti mali muzej i svi će imati priliku da posjete tu sobu jer će taj muzej uskoro biti i svečano otvoren.

Oni su zadržali sve predmete koji su ostali u sobi nakon Messija, a na zidu će biti i potpisan dres kapitena Argentine koji je on poklonio ovom univerzitetu prije nego što su ga napustili.

Ova sjajna ideja oduševila je fudbalsku javnost, ali i ljude u Kataru koji žele vidjeti u kojoj sobi je Messi boravio mjesec dana i gdje je provodio svoje vrijeme.

Top Komentari

Mostarac94
To je rec biznis, od svega ljudi senzaciju na prave, a kod nas covjek piramide otkrio/izmislio nebitno umjesto da se svjetska senzacija napravi jok bolje pljuvat
1 0
SEJFUDIBIKODZE
A šta su uradili sa ******a
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi