Strahota u Rosariju: Dok je Messi bio u Brazilu, porodica mu doživjela horor, banda čeka i njega!
Foto: Ilustracija - Pexels.com & EPA

Oružani napad na Messijeve

Strahota u Rosariju: Dok je Messi bio u Brazilu, porodica mu doživjela horor, banda čeka i njega!

E. Ganibegović

Bogati sportsti često su meta pljačkaša. "Pik" na Lionela Messija je u njegovom rodnom Rosariju, a sada su se loše proveli njegovi najbliži.

Fudbalska reprezentacija Argentine igrala je sinoć utakmicu protiv Brazila u Rio de Janeiru. Tamo je bio i Lionel Messi, a dok je on odsutan njegova porodica proživjela je horor.

Naime, njegova porodica oružano je napadnuta od strane lokalnih bandi. Srećom, niko nije povrijeđen u napadu, no otuđena je određena količina novca.

Počinitelji su pucali na automobil u kojem su bila dva zaposlenika supermarketa Messijevod punca u gradu Rosario i ukrali oko osam milijuna pezosa (oko 20.600 eura) prihoda iz trgovine, izvijestili su lokalni mediji u danas.

U napadu niko nije teže povrijeđen. Prema lokalnim medijima, u automobilu je trebala biti i sestrična Messijeve supruge, Antonelle Roccuzzo.

Automobil nakon oružanog napada na zaposlenike trgovine Messijeve supruge. Foto: Twitter / Los Andes

Podsjetimo, u martu mjesecu su dvojica naoružanih napadača ispalila 14 metaka na supermarket u vlasništvu porodice Messijeve supruge. U incidentu niko nije povrijeđen, no strijelci su na kartonu ostavili poruku: "Messi, čekamo te".

Oglasi

Rosario je zahvaćen valovima nasilja. Nekoliko narko-bandi bori se za kontrolu nad gradom sjeverozapadno od Buenos Airesa. Od početka godine u gradu od oko 1,3 milijuna stanovnika ubili su gotovo 230 ljudi.

Lionel Messi ima veliko bogatstvo, a šta je ostavio u Barceloni?

Fudbalski čarobnjak morao je da napusti katalonskog velikana 2020. godine i otišao je u PSG. Za sobom je u Kataloniji ostavio veliko bogatstvo.

Messi u Barceloni pojeduje hotel MiM Sitges koji je smješten samo 100 metara od mora. Noć u ovom hotelu košta gotovo 120 eura, a opremljen je pravim luksuzom. Njegova vrijednost je oko 30 miliona eura.

Također, Messi u posebnom naselju Castelldefels ima kuću koja vrijedi šest miliona eura. Nalazi se na 15-ak kilometara od Camp Noua i naravno u njoj je sav mogući luksuz.

Messi je vlasnik i nekoliko skupocjenih automobila. Navodno, kolekcija je vrijedna oko četiri miliona eura, a među automobilima koje posjeduju su Maserati od 120.000 eura, Ferrardi F43 Spider od 200.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti