Poljubac za četiri godine zatvora
Foto - Richard Callis (AFP / Reuters)

Tužba na stolu

Poljubac za četiri godine zatvora

Midhat Šljivak

Španska fudbalerka Jenni Hermoso tužila je predsjednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubialesa zbog poljupca tokom dodjele medalja na Svjetskom prvenstvu. Prvi čovjek Saveza se suočava sa zatvorskom kaznom od četiri godine zbog seksualnog napada.

Jenni Hermoso odlučila je tužiti predsjednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubialesa zbog poljupca na dodjeli medalja nakon finala Svjetskog prvenstva gdje je Furija trijumfovala.

Rubiales je bez pristanka poljubio fudbalerku. Ova scena izazvala je ogroman skandal, pa je sad odlučila zvanično da ga tuži, iako je ranije govorila kako je to bilo sve u radosti tokom slavlja.

"To je bio obostrani čin totalno spontan zbog radosti nakon što smo osvojile Svjetsko prvenstvo. S predsjednikom imam odličan odnos i prema svima nama se ponaša fantastično. Ono je bila prirodna gesta i ljudi ne treba da se bave time već da se fokusiraju što smo postale prvakinje svijeta", rekla je Hermoso.

Oglasi

Ipak, odlučila je podnijeti prijavu protiv Rubialesa i prvi čovjek španskog fudbala suočava se sa zatvorskom kaznom.

Španski zakon jasno ističe da se poljubac bez pristanka smatra seksualnim napadom i može biti kažnjen zatvorom od jedne do četiri godine. Ipak, sudiji koji vodi slučaj uvijek ostaje mogućnost da ublaži kaznu i da lično odluči o kazni koju bi Rubiales mogao dobiti.

Prvi čovjek španskog Saveza usprkos svemu nema namjeru da ponudi ostavku na mjesto predsjednika i smatra da nije ništa pogrešno napravio.

Treba napomenuti da je prva žrtva ovog skandala španski selektor Jorge Vilda. On je otišao nakon što većina igračica odbila igrati za njega jer je aplaudirao tokom govora Luisa Rubialesa.

Uskoro će biti zvanično objavljeno hoće li kompletan slučaj završiti na sudu, a ako se to desi Rubiales i Hermoso će biti pozvani kao svjedoci. Proces bi mogao trajati šest mjeseci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti