Za čovjeka od 200 miliona živi skromno: Zavirite u dom čudesnog Luke Dončića
NBA zvijezda živi skromno u odnosu na druge košarkaše (Foto: Instagram / Retail)

Ne rasipa se previše

Za čovjeka od 200 miliona živi skromno: Zavirite u dom čudesnog Luke Dončića

Midhat Šljivak

Zvijezda Dallas Mavericksa Luka Dončić vlasnik je vile u Dallasu za koju je izdvojio 'samo' 2.7 miliona dolara.

Slovenačka NBA zvijezda je 2020. godine odlučila kupiti vilu u Dallasu. Odlučio se na nešto skromniju vilu u Preston Hollowu koju je platio 2.7 miliona dolara.

Ova vila je dizajnirana i izgrađena 1984. godine. Prostire se na 5225 kvadratnih metara, a 2017. godine je renovirana.

Očigedno je da Luka ne luduje zbog cijene. Da je neki drugi NBA igrač njegovog kalibra u pitanju vjerovatno bi gledao da vila bude mnogo veća i skuplja. Ipak, Dončić je mnogo skromniji od svih i ne želi se razbacivati novcem tek tako.

Vila Dončić izgrađena je od cigle

Ova impresivna vila je sasvim dovoljna za njega i buduću suprugu Anamariju Goltes, te njihovu tromjesečnu kćerkicu Gabrielu.

Oglasi

U svom domu Luka i Anamaria imaju sve što im je potrebno. Nije im potreban dvorac da bi izgradili svoju ljubav i nešto skromnija vila je sasvim dovoljna.

A vila koju imaju izgleda zaista prekrasno. Svakom oku privuče veliku pažnju i definitivno Dončić i Anamaria imaju jako interesantan ukus.

Dončić i Anamaria imaju sve što požele u skromnom domu

Ono na što Luka najviše troši novac su automobili. Posjeduje istinske zvijeri u svojim garažama, kako u Sjedinjenim Američkim Državama, tako i u Sloveniji i vjerovatno su mašine koje ima skuplje od doma.

Treba napomenuti da je čudesni Slovenac trenutno pod ugovorom od 207 miliona dolara s Dallas Mavericksima. 25-godišnjak bez obzira na silan novac ne mijenja navike i osjeća se sasvim dobro u svom domu.