Dominaciji Jokića i Dončića nema kraja

Fantastične partije slavnog dvojca

Dominaciji Jokića i Dončića nema kraja

E. Škorić

Nikola Jokić i Luka Dončić su odigrali sjajne mečeve u NBA ligi i ponovo su pokazali klasu.

Denver Nuggetsi su sa 117:96 savladali Sacramento Kingse, a Jokić je ponovo imao triple-double učinak sa 14 poena, 14 skokova i 11 asistencija uz tri ukradene lopte.

Jokić je do 19. triple-doublea ove sezone stigao za samo tri četvrtine na parketu.U pobjedničom timu najefikasniji je bio Jamal Murray sa 32 poena, a Eron Gordon je postigao 17.

Novi triple-double upisao je i Luka Dončić na gostovanju Dallasa kod Toronta, gdje je njegov tim slavio sa 136:125.

Sjajni Slovenac je ubacio 30 poena uz 11 skokova i 16 asistencija, a njegov saigrač Kyrie Irving takođe je bio sjajan sa 29 poena, dok je PJ Washington ubacio 23 poena. Kod poraženih Raptorsa Quickley je ubacio 28, a Barrett 26 poena.

Indiana je sa 123:114 pobijedila New Orleans Pelicanse. Ingramovih 30 poena nije bilo dovoljno gostima, dok je Pascal Siakam predvodio Pacerse sa 24 poena i 11 skokova.

U derbiju Los Angelesa, Lakersi su kao gosti slavili sa 116:112 uz sjajnu partiju LeBrona Jamesa, koji je ubacio 34 poena uz 6 skokova i 8 asistencija. Kawhi Leonard u redovima poražene ekipe ubacio je 26 poena.

Chicago Bullsi su nakon produžetka slavili nad Cleveland Cavaliersima sa 132:123, a DeMar DeRozan podsjetio je na najbolje dane sa 35 poena i 10 skokova. Nikola Vučević imao je 24 poena i 13 skokova.

Odigran je i meč Minnesote Timberwolvesa i Memphisa, završen je pobjedom domaće ekipe 110:101. Istakao se Edwards sa 34 poena, dok je Jackson na drugoj strani ubacio 33 poena uz 13 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi