Neuhvatljiv za obično oko, pojavi se, pa nestane - Ljepote Hrvatske skrivaju veliku zvijezdu

Luka Dončić maksimalno uživa

Neuhvatljiv za obično oko, pojavi se, pa nestane - Ljepote Hrvatske skrivaju veliku zvijezdu

Midhat Šljivak

Luka Dončić je NBA sezonu okončao početkom aprila, pa je zvijezda Dallas Mavericksa dobila nešto više vremena za odmor nego što je to inače slučaj. Već tri mjeseca Dončić uživa u moru, a sada se odlučio malo našaliti i predstaviti svoj 'novi brod'.

Luka Dončić konačno je našao vremena za nešto duži odmor. Zvijezda Dallas Mavericksa je sezonu u NBA ligi okončao mnogo ranije od planiranog i slobodan je već od početka aprila.

Odmah se Dončić nakon neuspješne sezone s Mavsima zaputio kući. Odmara u Sloveniji i Hrvatskoj, a danas se na moru pohvalio i novim brodom kojeg je sebi priuštio.

Dončić je plovio na gumenom čamcu s motorom i poručio je kratko: "Novi brod".

Oglasi

Naravno, Luka ima mogućnost da si priušti dosta toga bez ikakvih problema. On je trenutno pod ugovorom od 207 miliona dolara, no on ne želi da se razbacuje previše, iako često zna potrošiti fine cifre na brojne zanimljive stvari.

Treba svakako napomenuti da je Dončić trenutno 'težak' oko 25 miliona dolara, no ova cifra će se u narednim godinama poprilično podebljati.

Ono po čemu je Luka jedinstven je činjenica da ne pravi velike skandale. Dokaz tome su njegovi mirni dani odmora gdje je gotovo neprimjetan i uživa u ljepotama otoka Cresa u Hrvatskoj.

Na šta liči Luka Dončić - Slovenac neprepoznatljiv nakon nekoliko mjeseci odmora

Luka Dončić je, po mišljenju mnogih, prerano završio NBA sezonu. Dallas Mavericksi odlučili su da ne žele igrati u doigravanju, namjerno su gubili utakmice i zbog toga je vlasnik Mark Cuban kažnjen od strane lige.

Tako jednu od najvećih NBA zvijezda Luku Dončića nismo mogli gledati u doigravanju, a on je već od aprila na odmoru u Sloveniji.

Oglasi

I dok su mnogi očekivali kako će se maksimalno opustiti i dobiti koji kilogram, Luka se poprilično stesao i izgleda neprepoznatljivo.

Vidljivo je da je 24-godišnji Slovenac izgubio popriličan broj kilograma. Spremno čeka izazove koji mu predstoje s nacionalnim timom i gledat ćemo ga na Svjetskom prvenstvu.

Prethodnih godina Dončić je imao određenih problema s kilama. Često je trpio i kritike zbog toga, no ovog puta je očigledno odlučio maksimalno poraditi na sebi.

Slovenija je na Mundobasketu dobila poprilično laganu grupu, a u njoj se nalaze još Venecuela, Gruzija i Kape Verde. Prvenstvo je na rasporedu od 25. augusta do 10. septembra i igra se u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Oglasi

Javnost u ovoj zemlji svakako raduje da će Luka spreman dočekati utakmice. On je čovjek od kojeg se očekuju velike stvari i često zna biti potpuno nezaustavljiv za druge.

Dončić je prethodnu NBA sezonu okončao kao drugi strijelac lige s prosjekom od 32.4 poena, a ovom učinku je dodao 8.6 skokova i osam asistencija po meču.

Ipak, sve je to bilo uzaludno jer je Dallas ostao bez doigravanja. Upropaštena je fenomenalna sezona čudesnog košarkaša, a sve su jače priče da bi on mogao tokom ljeta promijeniti i tim.

Spominju se određene razmjene. Međutim, sve je za sada samo na špekulacijama, no gdje ima dima uvijek bude i vatre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi