Iranac zaustavio Modrića, Hrvat prvi put u životu izgovorio dvije riječi, Turci će biti bijesni!

Sreli su se u Dubaiju

Iranac zaustavio Modrića, Hrvat prvi put u životu izgovorio dvije riječi, Turci će biti bijesni!

A. Čaušević

Luka Modrić je nekoliko posljednjih dana proveo u Dubaiju gdje se susreo sa brojnim fanovima, a među njima je bio i jedan Iranac koji je za hrvatskog veznjaka imao posebnu molbu. Hrvat ju je naravno ispunio.

Modrić se nije pojavio na okupljanju Vatrenih u ponedjeljak i svi su se zapitali šta se dešava sa iskusnim veznjakom. Ispostavilo se da je bio u Dubaiju.

Veznjak Reala je učestvovao na 13. Ramazanskom saboru gdje je kao poseban gost govorio o dostignućima u fudbalu, a na kraju je primio i posebno priznanje.

S obzirom da je jedan od najpopularnijih svjetskih igrača nije čudo zašto su se mnogi ljubitelji fudbala željeli fotografisati ili napraviti kratki snimak sa Modrićem.

Jedan od njih je bio i Iranac koji je od Modrića tražio da čestita iransku novu godinu, a osvajač Zlatne lopte se nije previše dvoumio te je ispunio želju.

Oglasi

"Nowruz mubarak", kazao je Modrić te je to vjerovatno bio prvi put u njegovom životu da je čestitao iransku novu godinu.

Inače, Iranska nova godina se obilježavaju dolaskom prvog dana proljeća i taj dan je ustvari prvi dan po iranskom hidžri kalendaru.

Ovaj dan uglavnom se proslavlja u Kurdistanu, nepriznatom geo-kultularnom regionu koji obuhvata i dio Turske pa je tako Modrić sasvim slučajno naljutio i brojne Turke.

[related]https://www.instagram.com/reel/C4vOFV1tC6C/[/related]

Podsjećanja radi, Modrića u narednim danima čekaju dva prijateljska meča sa reprezentacijom Hrvatske, prvi već u subotu protiv Tunisa.

Kao što je poznato Vatrene u Egiptu očekuje mini turnir, a u zavisnosti od ishoda duela sa Tunisom, u finalu ili meču za treće mjesto će igrati protiv Novog Zelanda ili Egipta.

Teško je vjerovati da će Modrić nastupiti u oba duela pošto sada slijedi najzahtjevniji dio klupske sezone, a igrač Reala se sa okupljanja sigurno želi vratiti nepovrijeđen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi