HNS objavio šta je Modrić rekao o dizajnu novog dresa, uslijedili su brutalni komentari navijača
Foto: HNS/Instagram

Hrvati jučer predstavili nove dresove

HNS objavio šta je Modrić rekao o dizajnu novog dresa, uslijedili su brutalni komentari navijača

Endin Čaušević

Hrvatski nogometni savez (HNS) jučer je predstavio nove dresove reprezentacije Hrvatske u kojima ćemo gledati Vatrene u narednom periodu. Luka Modrić je poručio da mu se dizajn itekako sviđa, no navijači nisu mogli da izdrže na takvu objavu i odlučili su da reaguju.

Reprezentacija Hrvatske okupila se jučer u Zagrebu pred nastup na turniru u Egiptu koji će biti u sklopu priprema izabranika Zlatka Dalića za predstojeće Evropsko prvenstvo.

HNS je ovaj termin iskoristio i da predstavi nove dresove u kojima ćemo gledati reprezentaciju Hrvatske na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, ali reakcija javnosti nije bila onakva kako se očekivalo.

U centru pažnje posebno se našao dres prve garniture u kojem će Hrvatska igrati većinu mečeva, a naravno u pitanju je dizajn koji asocira na zastavu te zemlje, odnosno šahovnicu.

Međutim, ogromne crveno-bijele kocke koje se nalaze na dresu ove selekcije uopšte nisu oduševile navijače, te oni smatraju da je ovo jedan od najružnijih dresova u kojima je ova reprezentacija igrala.

Oglasi

No, ono što je izazvalo posebnu pažnju jeste izjava kapitena te ekipe Luke Modrića koji je poručio da se njemu ovaj dizajn iznimno sviđa.

"Iznimno mi se sviđa vidjeti ovaj novi dres uživo. Dopada mi se i atraktivan dizajn pričuvnog dresa koji me vraća u '98, na legendarne Vatrene koji su postali inspiracija mnogim mladim nogometašima, pa tako i meni", poručio je Modrić.

Međutim, nakon ove objave HNS-a na Instagramu uslijedila je lavina komentara nezadovoljnih navijača kojima se dizajn novog dresa uopšte ne sviđa.

"Koliko ste mu platili da to kaže?", "Nikad ružniji dres nisu imali", "Ma daj Luka, pa ova majica je sramota", "Modriću trepni dva puta ako si otet", "Užasno ružni dresovi", "Plava varijanta je skroz ok ali ne razumijem kako je ovaj mogao proći, kome je uopće palo na pamet ovako ga dizajnirati, a ovratnik je samo šlag na torti ovog neukusa...", samo su neki od komentara nezadovoljnih navijača Hrvatske na izgled dresa.

Oglasi

Podsjećamo, Hrvati će u četvrtak put Egipta gdje u Kairu igraju turnir. Prvi meč igraju u subotu protiv Tunisa, a druga utakmica igra se 26. marta gdje će Hrvati igrati finale ili meč za treće mjesto protiv Egipta ili Novog Zelanda.

Ivan Perišić došao na okupljanje, Zlatko Dalić mu poslao jasnu poruku

Mnogi su se iznenadili što se jučer na okupljanju pojavio i Ivan Perišić koji se još uvijek nije u potpunosti oporavio od teške povrede koljena.

Oglasi

No, Perišić već neko vrijeme trenira s ekipom Hajduka i u HNS-u su odlučili da on dođe na okupljanje kako bi ljekarski tim također napravio dodatne preglede i utvrdio kada bi se ovaj iskusni igrač mogao vratiti na teren.

Dalić je pričao o Perišiću na jučerašnjoj press konferenciji i jasno je poručio da bi prerani povratak na teren mogao za igrača Hajduka biti koban.

"Ivan je s nama, danas će doći na okupljanje. Bit će s nama do četvrtka. Želimo na licu mjesta vidjeti njegovo stanje. Čujemo se konstantno, ide na bolje sve. Ivan ne smije žuriti, znam koja je njegova želja i emocija. Ne smije uraniti, to može biti kobno".

"Imali smo primjera igrača koji su požurili pa obnovili ozljedu, Marko Pjaca, Josip Pivarić. O detaljima povratka ne mogu govoriti, nisam toliko u tome. To će odlučiti ljekarska služba. U reprezentaciji ga nećemo forsirati. Očekujem ga u junu na pripremama, da će odigrati koju utakmicu. Bez Ivana smo znatno slabiji. Razgovarat ću s njim, reći mu da ne žuri, da bude racionalan", rekao je Dalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi