I Luka Modrić se našao u Pandorinim dokumentima i to zbog vile od 12 miliona eura

Zna se od koga je kupio kuću u Madridu

I Luka Modrić se našao u Pandorinim dokumentima i to zbog vile od 12 miliona eura

E. Čaušević

Svjetska javnost nedavno je bila iznenađena kada je objavljeno najveće curenje tajnih podataka u historiji pod nazivom "Pandora Papers".

Dokumenti koji su procurili u javnosti izazvali su veliki haos jer otkrivaju bogatstvo oko 35 svjetskih vođa, ali i više od 300 dužnosnika iz cijelog svijeta među kojima je nekoliko ljudi iz svijeta sporta.

Prije svega u centru pažnje bio je Pep Guardiola koji se našao u Pandorinim dokumentima zbog svog tajnog računa koji ima u jednoj banci u Andori, a koji je koristio kako bi izbjegao plaćanje poreza u Španiji.

Pored Guardiole danas je objavljeno da je u Pandorinim dokumentima i ime Luke Modrića, ali je potvrđeno da Modrić nije radio ništa protiv zakona već se tu slučajno našao.

Naime, Modrićevo ime povezalo se sa kontroverznim venecuelanskim advokatom Gustavom Castrom. On je u SAD-u prije dvije godine kažnjen zbog navodnog pranja novca za kojeg ga je optužila njegova sestra.

Nakon problema u Americi odlučio je da se preseli u Madrid gdje je živio do 2019. godine, a tada je prodao svoju kući i to Luki Modriću.

Modrić je ovu vilu kupio za čak 12 miliona eura, a ona se nalazi u prestižnom naselju La Moraleja. Vila ima deset spavaćih soba, isto toliko kupaonica i dvoetažni dnevni boravak. Također, posjeduje i vanjski bazen, igralište za padel, te još teretanu, vinski podrum, kino, veliku garažu, dječiju igraonicu i još dosta toga.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Najjace su ove vijesti gdje optuzi u naslovu nekoga i onda u tekstu upotri**** riječ "navodno" 50 puta.
4 1
Klicko
Luka Modric:Ne sjecam se
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi