Ibrahimović je uradio šta Modrić i Džeko nisu nikad, mogao bi zauvijek zažaliti!

Hoće li se kajati?

Ibrahimović je uradio šta Modrić i Džeko nisu nikad, mogao bi zauvijek zažaliti!

Admin Čaušević

Edin Džeko i Luka Modrić spadaju u grupu najvećih fudbalskih zvijezda u regionu. Iako su u poznim godinama još uvijek ne razmišljaju o penziji, što i nije slučaj sa Zlatanom Ibrahimovićem koji je zbogom fudbalu rekao prije nekoliko mjeseci. 

Džeko i Modrić su stekli status fudbalskih besmrtnika svojim igrama za reprezentacije Bosne i Hercegovine i Hrvatske, dok je isti status imao i Ibrahimović dok je nastupao za Švedsku, zemlju u kojoj je se rodio iako vodi porijeklo sa našeg područja.

S obzirom da mu je otac Šefik iz BiH, a majka Jurka iz Hrvatske, Ibrahimović je mogao birati između tri selekcije. U mladosti je bio blizu bh. nacionalnog tima, ali se na kraju odlučio za Švedsku gdje je ostavio neizbrisiv trag.

Ibrahimović je unikatna fudblaska ličnost, a ranijih godina je vrlo često znao biti podvrgnut tretmanu koji je jako popularan među svim sportistima. U pitanju su tetovaže.

Ibrahimović na svom tijelu ima brojne tetovaže

Zlatan na svom tijelu ima brojne tetoveža, od kojih je najimpresivniji ogromni lik lava na njegovim leđima pošto se čuveni napadač poistovječuje sa ovom životinjom.

"Tetovaže su postale kao droga za mene", priznao je Šveđanin bh. korijena u svojoj autobiografskoj knjizi "Ja sam Zlatan". Svaku je birao pažljivo i svaka nosi posebno značenje.

Oglasi

I dok bi Zlatan u starosti mogao žaliti zbog brojnih tetovaža na svom tijelu, zanimljivo da su Modrić i Džeko odlučili da nemaju crteža na svom tijelu.

Modrić se odlučio da nema crteža na svom tijelu

Jedan od glavnih razloga je taj što nedostatak tetovaža pomažu bržem oproavku, a kapiteni Zmajeva i Vatrenih su poznati kao veliki profesionalci.

Džekina supruga Amra je u prošlosti otkrila kako Džeko nema niti jednu tetovažu na svom tijelu, dok su italijanski i španski novinari isto pisali za Modrića.

Poznato je i da Džeko nema niti jednu tetovažu na svom tijelu

Inače, kada su u pitanju sportisti sa našeg područja, poznato je i da Novak Đoković koji se smatra najboljim teniserom u historiji nema niti jednu tetovažu na svom tijelu.

Istraživanja su pokazala da nanočestice metala igala za tetoviranje putuju u limfne čvorove, što bi s vremenom moglo dovesti do pojave razvoja određenih alergija.

Osim toga, svi oni koji imaju istetovirano tijelu ne mogu davati krv, upravo je to razlog zašto Crisitano Ronaldo nema tetovaža na svom tijelu.

"Više puta sam govorio o tome i zanimljivo je što to ljude uopšte interesuje. Ne želim da se tetoviram jer u tom slučaju ne bih mogao davati krv. Ovako nemam tetovaža i često dajem krv kako bi pomogao onim najugroženijim", svojevremeno je rekao najpopularniji fudbaler današnjice.

Oglasi