Mamić se oglasio nakon ročišta: Bosna i Hercegovina je moja sudbina i nada

Bivši prvi čovjek Dinama se pojavio pred Sudom BiH

Mamić se oglasio nakon ročišta: Bosna i Hercegovina je moja sudbina i nada

Nekadašnjem prvom čovjeku zagrebačkog Dinama Zdravku Mamiću službenici Državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su uručili poziv za pojaveljivanje pred Sudom BiH.

Mamiću je poziv uručen nedugo nakon što je Republika Hrvatska raspisala međunarodnu potjernicu za njim.

On se pozivu odazvao, pa se danas u pratnji svog advokata pojavio u Sarajevu pred Sudom BiH, koji će odlučivati o njegovom izručenju Hrvatskoj.

Nakon okončanja ročišta pred Sudom BiH, Mamić se obratio medijima.

"Ne možete u tim optužnicama pročitati da sam oštetio državni proračun ili utajio porez niti za jednu lipu, ni Dinamo nije napisao da se osjeća oštećenim... Hrvatski režim mi se iz političkih razloga navalio na leđa i to je politički montiran proces", izjavio je Mamić, pa nastavio:

"Ali ne razumijem vas novinare da to ne propitujete i da zdravo seljački ne pitate: 'Kako je moguće da se čovjeku stavlja na teret da je oštetio državu'... Traži se moja eliminacija iz sportskog, pa čak i fizičkog života Republike Hrvatske."

"Prema tome, moja druga država Bosna i Hercegovina je doista moja i sudbina i nada. Mogu se zahvaliti i svim institucijama BiH što me kao normalnog čovjeka sa svim ljudskim pravima tretiraju, mogu vama medijima u BiH zahvaliti što me tretirate kao čovjeka - to je nešto potpuno dijametralno suprotno onom što sam doživio od svoje domovine... Jučer sam htio izaći s podacima koji bi uzdrmali državu. Odvjetnik me upozorio da bih time naštetio svojoj situaciji... Moj cilj je da se moje suđenje ne održi u Osijeku, koji je ucijenjen od hrvatskih službi", dodao je Mamić.

Inače, potjernica za Zdravkom Mamićem raspisana je na osnovu odluke Županijskog suda u Osijeku da mu izrekne mjeru istražnog zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama i utaje poreza. On se od tada nalazi u našoj zemlji.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mungos
Doso si gdje treba!
10 0
pipun
A Bosna vam valja kad ste u govnima...
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi