Zdravku Mamiću jutros uručen poziv, danas pred Sudom BiH

Hrvatske vlasti raspisale međunarodnu potjernicu

Zdravku Mamiću jutros uručen poziv, danas pred Sudom BiH

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su nekadašnjem prvom čovjeku zagrabačkog Dinama uručili poziv na sud.

Prvobitno su se pojavile informacije da je Mamić uhapšen, ali izgleda da to nije slučaj već da je njemu samo uručen poziv na osnovu kojeg se on danas mora pojaviti u Sudu BiH.

Ovakve vijesti dolaze nedugo nakon što je Republika Hrvatska raspisala međunarodnu potjernicu za Zdravkom Mamićem.

Interpol je reagovao i obavijestio policijske agencije u našoj zemlji o potjernici, ali Mamić neće biti uhapšen niti ispitivan u prostorijama SIPA-e.

On je ranije kriminalistični obrađen u SIPA-i, pa se danas mora javiti Sudu BiH pred kojim će biti održano ročište u vezi zahtjeva Hrvatske za njegovim izručenjem.

Mamić, koji ima državljanstvo BiH, se ima pravo protiviti izručenju Hrvatskoj, a ukoliko to učini pokrenut će se sudiski postupak na kojem će se odlučivati o istom.

Nekadašnji prvi čovjek će konačnu odluku o izručenju čekati ili u ekstradicijskom pritvoru ili na slobi ukoliko plati kauciju, piše Klix.ba.

Navodno se Zdravko Mamić u momentu uručenja poziva nalazio u Mostaru.

Inače, potjernica za Zdravkom Mamićem raspisana je na osnovu odluke Županijskog suda u Osijeku da mu izrekne mjeru istražnog zatvora zbog izlačenja novca iz Dinama. On se od tada nalazi u našoj zemlji.

Top Komentari

bebi
Moze nek ga isporuce a onda nama isporucite ubicu vedrana puljica gamadi jedna pederska
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije