Neki će podržati, a neki osuditi Manuela Neuera zbog kapitenske trake!

Nosio je protiv Francuske

Neki će podržati, a neki osuditi Manuela Neuera zbog kapitenske trake!

A. Čaušević

Njemačka je Evropsko prvenstvo započela minimalnim porazom od Francuske.

Kapiten Elfa, Manuel Neuer je na sebe privukao pažnju da zapravo utakmica nije bila ni počela.

Naime, iskusni čuvar mreže je nosio kapitensku traku u duginim bojama koja simbolizuje podršku pokreta za slobodu LGBT populacije.

U svijetu je s obilježavanjem počeo tzv. "Pride Month", mjesec u kojem se daje podrška LGBT pokretu, a to je uradio da uradi i Neuer protiv Francuske.

Dugogodišnji član Bayerna je od ranije poznat kao osoba koja podržava istospolne brakove, nema ništa ni protiv homoseksualaca u fudbalu.

Oglasi

"Fudbaleri koji su 'gay' trebaju postati otvoreni, da ne budu previše optrećeni. Ono što je važno su nastupi na trenu, a ne seksualne preference", rekao je Neuer svojevremeno.

Ovaj 35-godišnjak je i u klupskim mečevima počeo da nosi kapitensku traku s duginim bojama naročito otkako je je i Bayern počeo da iskazuje podršku istospolnim parovima.

Inače, uoči samog početka utakmice Francuska - Njemačka izbjegnuta je tragedija nakon što se padobranac, aktivista Greenpeacea, uspio izvući iz opasne situacije.

Dok se spuštao s padobranom zapeo je o čeličinu kontstrukciju na stadionu te je počeo da gubit kontrolu.

Međutim, silnim naporima uspio je izbjeći da završi u tribinama te je nekako sletio na travnjak Redari su ga odmah odveli sa terena.

Inače, aktivista je na teren uspio spustiti veliku loptu s porukom da se priroda zaštiti od ulja, nafte i naftnih derivata.

Svi na stadionu su bili u čudu kada su vidjeli šta se dešava. Pojedini navijači su na tribinama strahovali da padobranac ne udari u njih, dok su navijači zabrinuto gledatli šta se dešava.

Podsjećanja radi, Trikolori su pobijedili s 1:0 autogolom Matsa Hummelsa. U drugom kolu grupe F Francuska će imati lakši zadatak jer igra protiv Mađarske, a Francuzi će na megdan Portugalu koji je s 3:0 savladao Mađare.

Top Komentari

meho
Cuj francuzi sljedece kolo igraju i protiv portugala i protiv madjarske. OSILILI SE ahhahahah
7 0
GuiliDamou
Covjek je homoseksualac, sta je tu cudno? Pitanje je samo vremena kada ce to obznaniti…
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi