Uposlenice imale tajni nadimak za posramljenu legendu
Foto - EPA

Slao im neprikladne fotografije

Uposlenice imale tajni nadimak za posramljenu legendu

Midhat Šljivak

Legenda nizozemskog fudbala Marc Overmars našao se na stubu srama zbog slanja eksplicitnih fotografija uposlenicama u Ajaxu.

On je po izbijanju afere podnio ostavku na mjesto sportskog direktora, a prema navodima nizozemskih medija, ženama koje su radile u klubu često je slao fotografije polnog organa.

Overmars se za svoje postupke javno izvinio.

"Posramljen sam. Nisam shvatao da sam prešao sve granice, ali sada mi je to jasno. Izvinjavam se. Za nekog na mojoj poziciji to je neprihvatljivo. Kasno je sad", rekao je Overmars.

Nizozemski mediji objavili su i kako je među uposlenicama Overmars imao poseban nadima. Zvale su ga 'napaljeni rođak'.

"Seksizam je kultura Ajaxa. Ako ne prihvatiš određene stvari, veoma brzo odlaziš. Moraš imati tvrdu kožu u ovom klubu", istakla je jedna od zaposlenica.

Pokrenut je postupak i da se Overmarsu zabrani rad u nizozemskom fudbalu i tako je čuveni fudbaler vjerovatno okončao direktorsku karijeru.

U fudbalskoj je, podsjetimo, igrao za Ajax, Barcelonu i Arsenal.

Top Komentari

Goran86
Vidi mu se na faci da je bolesnik, nazalost nije jedini....ima i gorih ali su dobro skriveni.
2 0
Sanagoal
Baš nerazumijem zašto bi neko sliko to i slao nekim kolegicama. Jer koliko sam razumio to mu nisu bile ljubavnice !! Čovjek stvarno mislio da je moćan.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi