Ni blizu kao Ronaldov: Ova scena najbolje pokazuje kakav je Brozovićev život u Saudijskoj Arabiji

Hrvat snimljen s porodicom

Ni blizu kao Ronaldov: Ova scena najbolje pokazuje kakav je Brozovićev život u Saudijskoj Arabiji

Admin Čaušević

Marcelo Brozović je ljetos napustio Italiju nakon desetak godina te je karijeru odlučio nastaviti u novoj obećanoj zemlji za fudbalere - Saudijskoj Arabiji. Hrvat je potpisao za Al Nassr uz sedmičnu platu od skoro pola miliona eura. 

Kada su dolazili u Saudijsku Arabiju mnoge ljubitelje fudbala je zanimalo kako će se zvijezde iz Evrope snaći u potpuno novoj sredini sa drugačijom kulturom, jezikom i različitim običajima.

Iako Saudijci trpe ozbiljne kritike od strane zapadnog svijeta zbog kršenja ljudskih prava kada je u pitanju infrastruktura i brojni ostali sadržaji uslovi za život sa te strane su sasvim zadovoljavajući.

I dok Cristiano Ronaldo kao najveća zvijezda pažljivo bira svaki izlazak vani ili radi rezervacije samo za sebe i svoju porodicu, to i nije slučaj sa ostalim poznatim igračima.

Tako se na društvenim mrežama pojavio snimka Brozovića prilikom izlaska vani zajedno sa suprugom i dvoje djece kao i još nekim članovima porodice.

Oglasi

Hrvat je djelovao maksimalno opušteno, dok je razgovarao sa suprugom te je čekao ulazak u objekat, dok je svog četverogodišnjeg sina držao u naramku.

O Saudijskoj Arabiji i životu u toj zemlji vladaju određene predrasude, ipak scena sa Brozovićem je pokazala suprotno.

Inače, Hrvat je svojim nastupima impresionirao sve Saudijce. Ipak, njegovom Al Nassru i ne ide baš najbolje u borbi za titulu pošto su u derbiju za prvo mjesto prije nekoliko dana izgubili od Al Hilala sa 3:0.


Sluteći po objavama na društvenim mrežama iskusni veznjak i jedan od nositelja reprezentacije Hrvatske u Rijadu živi sa suprugom Silvijom Lihtar te sinom Rafaelom i kćerkom Aurorom.

Moglo bi se reći da se Brozović koji sedmično inkasira 465.000 eura za sada vrlo dobro snašao kako na terenu tako i van terena.

Prije nekoliko sedmica navijači Al Nassra su mu posvetili i posebnu koreografiju što je odličan pokazatelj njegovog utjecaja na cijelu ekipu.

Top Komentari

makelele
Onaj crveni spajdermen ne bi trrbao nako tri prsta pokazivat haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi