Utakmica je odavno završena, a potom na teren izlazi Marcelo Brozović i oduševljava cijeli svijet

Za njega nema umora

Utakmica je odavno završena, a potom na teren izlazi Marcelo Brozović i oduševljava cijeli svijet

Midhat Šljivak

Marcelo Brozović je s Al Nassrom upisao veliku pobjedu nad Al Ahlijem (4:3). Hrvat je odigrao kompletan meč, ali se nakon utakmice desila itekako zanimljiva scena i meč koji mu je mnogo draži od onog kojeg je odigrao 30-ak minuta ranije.

Marcelo Brozović odlučio je karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Sjajni veznjak jednostavno nije mogao odbiti ponudu koja mu je došla, pa je s porodicom tokom ljeta sletio u Rijad.

Hrvat je jučer protiv Al Ahlija na terenu uz ogromnu nadoknadu proveo 115 minuta, no to mu nije smetalo da se neposredno po završetku utakmice ponovo pojavi na terenu.

On se sa svojim sinčićem Rafaelom i još jednim starijim dječakom pojavio na travnjaku i tek tada je krenula prava zabava.

Oglasi

Uživao je 30-godišnji veznjak u igri s djecom. Nije im želio reći 'ne' usprkos tome što je tek izašao s terena i pokazao je da su određene stvari veće od umora kojeg je sigurno bilo.

Hrvatski veznjak je za Al Nassr ove sezone odigrao ukupno osam utakmica. Ima učinak od jednog gola i dvije asistencije.

Podsjetimo, on je karijeru započeo u Hrvatskom Dragovoljcu, pa je preko Lokomotive 2012. godine došao do Dinama.

Godinama je sjajni veznjak nosio dres Intera. Imao je brojne ponude evropskih velikana da dođe kod njih, no on se odlučio prihvatiti ponudu iz Saudijske Arabije i nastaviti karijeru u Al Nassru.

Već 10 godina je standardan član reprezentacije Hrvatske. Dres Vatrenih je oblačio 89 puta, postigao je sedam golova i učestvovao je u historijskim uspjesima ove selekcije.

Top Komentari

struja
Odusevio djecu i treba a cijeli svijet nisam siguran
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi