Borriello je bio playboy, sada vodi drugi život: "Svako jutro stanem pred ogledalo i kažem sebi..."

Najpoznatiji zavodnik u svijetu fudbala

Borriello je bio playboy, sada vodi drugi život: "Svako jutro stanem pred ogledalo i kažem sebi..."

Admin Čaušević

Marco Borriello, najpoznatiji playboy u svijetu fudbala, je potpuno promijenio svoj život. Svojevremeno poznati napadač se posvetio obradi zemlje na Ibizu gdje ima parcelu od hiljadu kvadrata, bavi se poljoprivredom, zasadio je viongrad te vodi računa o kokoškama i konjima.

U dugom razgovoru za Corriere della Sera Marco Borriello ispričao je svoju prošlost i sadašnjost u kojoj je odlučio da više nema gazda u životu, već da on bude glavni za sve.

"Imam mali udio u fudbalskom klubu na Ibizi, ja sam klupski savjetnik i ambasador", kazao je Italijan o klubu u kojem je i završio karijeru. Vila na Ibizi je njegova baza za operacije.

Tokom karijere je promijenio 15-ak klubova, ali za jedan je posebno vezan. Riječ je o Milanu.

"Postajalo bi mi dosadno nakon šest mjeseci i odlazio sam u potragu za novim emocijama. Da bih izdržao rutinu, moram barem biti s ljudima koji mi se sviđaju. Zauvijek bih ostao u Milanu i AC Milanu, ali to nije bilo moguće".

Oglasi

Osim fudbala, žene su mu najveća strast. Postao je poznati ženaskoroš što je posljedica njegova neodoljivog šarma. Zasigurno je njegova najpoznatija ljubavna priča bila ona s Belen Rodriguez i definisao ju je kao najvažniju u životu.

"Bila je to nezrela ljubav između dvoje mladih ljudi. Ako bi se sreli pozdravili bi se", govori Borrielo koji trenutno nema partnericu, ali bi volio jednog dana biti otac.

"Svako jutro ustanem, pogledam se u ogledalo i kažem sebi 'volim te'. Imao sam dosta avantura u prošlosti, ali izabrao sam sebe i dobro sam postupio."

"Bila je 2014 kada smo Romom smo bili u Moskvi na utakmici s CSKA, jedna ruska stranica je objavlila fotografije mene i De Rossija kako izlazimo iz noćnog kluba. S Danijelom smo spasili još 15 saigrača koji su izašli iza nas. Bio sam među striptizetama, ali, kunem se, išao sam samo na Coca-Colu."

Borriello se prisjetio kako mu je otac ubijen u Napulju kada je imao 11 godina i to od strane italijanske mafije.

S jedne strane taj grad mi je oteo oca dok sam bio dijete, s druge mi je dao karizmu i ljubav prema ljepoti".

"Ne treba mi raskošni luksuz, dovoljno mi je da se mogu baviti sportom, vidjeti prijatelje, otići u lijepi restoran, biti u prirodi... Onda ako postoji prilika za uživanje, treba je iskoristiti."

"Mislim da sam zaradio 30 miliona od fudbala Ništa mi nije falilo, vodio sam skup i raskođan život, ali sam uspio sačuvati imovinu. Mnogi kažu 'Sretniče', gledaju vilu, pogled na more. Imam jean visok stil života, ali moram raditi da ga održim. Nisam rođen bogat", završio je Borriello.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi