Teniserka koja je bila najzgodnija i najljepša na svijetu danas je neprepoznatljiva

The Sun objavio slike

Teniserka koja je bila najzgodnija i najljepša na svijetu danas je neprepoznatljiva

Edmir Škorić

Bivša ruska teniserka Maria Šarapova (36) iznenadila je svojim pojavljivanjem u Parizu na modnom događaju i mnogi su uočili značajne promjene u njenom imidžu u odnosu na dane kada je igrala tenis.

The Sun je zabilježio transformaciju Marije Šarapove, koju možete vidjeti na fotografijama ispod, te uz njih napisao: "Najljepša teniserka svijeta neprepoznatljiva je u zanimljivim odjevnim kombinacijama.

Ona je odustala od tenisa 2020. godine i od tada je zaokupljena nekim potpuno drugim hobijima i poslovima. Bila je prisutna na reviji Victorije Beckham u Parizu, te je objavila fotografiju u društvu supruge slavnog Davida Beckhama.

Oglasi

Odrekla se prepoznatljive svijetloplave kose po kojoj je pamtimo iz najboljih teniskih dana, no ljepotu koju je imala tada, ima i danas.

Ruska ljepotica je svojevremeno bila najbolja na svijetu i držala prvo mjesto na WTA listi, ali već godinama je u teniskoj penziji.

Svojevremeno najzgodnija teniserka svijeta i danas je veoma popularna, a osvajačica četiri Grand Slam turnira plijeni pažnjom gdje god se pojavi, pa čak i u Parizu na modnom događaju u prisustvu i mnogo slavnijih ličnosti.

Oglasi

Šarapova je jedna od najuspješnijih teniserki svoje generacije, poznata po svojoj agresivnoj igri i snažnom udarcu. Njen sportski put počeo je vrlo rano, sa samo četiri godine, kada je počela trenirati tenis. Brzo je pokazala izvanredan talent, a njeni roditelji su se preselili u Sjedinjene Američke Države kako bi joj omogućili bolje teniske uslove i treninge.

Šarapova je postala profesionalna teniserka 2001. godine, a već 2004. osvojila je svoj prvi Grand Slam naslov na Wimbledonu, postavši tada najmlađa pobjednica u pojedinačnoj konkurenciji. Njen prepoznatljiv stil igre, snaga i volja za pobjedom brzo su je učinili jednom od najomiljenijih teniserki.

Najveći uspjesi Marije Šarapove uključuju pet Grand Slam naslova: osvojila je Wimbledon (2004), US Open (2006), Australian Open (2008), te još jednom French Open (2012 i 2014). Također je osvojila brojne druge turnire i medalje, uključujući olimpijsku srebrnu medalju za Rusiju u pojedinačnoj konkurenciji na Olimpijadi 2012. godine.

Unatoč impresivnoj karijeri, Šarapova se suočavala s povredama i drugim izazovima, ali je uvijek pokazivala nevjerojatnu snagu i odlučnost. Između 2016. i 2017. godine, provela je neko vrijeme izvan terena zbog suspenzije nakon što je bila pozitivna na testu za nedozvoljene supstance.

Nakon dugogodišnje uspješne karijere, Marija Šarapova najavila je svoje povlačenje iz profesionalnog tenisa 2020. godine. Izvan teniskih terena, Šarapova je poznata i po svom poduzetničkom duhu, osnivanju vlastitog brenda šećernih slatkiša "Sugarpova", kao i aktivnostima u dobrotvorne svrhe.

Iako je okončala svoju tenisku karijeru, Marija ostaje nezaboravna figura u svijetu tenisa, simbolizirajući snagu, odlučnost i nevjerovatan sportski duh.

Top Komentari

Pajkan
Dobar pichich.
1 0
Zulfikar
Onaj moron Saša Vujačič joj dao nogu nakon sto su bili zaruceni.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi