Lijepa Maša našla način da zaludi svijet i da puni džepove iz dana u dan

Uspješan biznis Marije Sharapove

Lijepa Maša našla način da zaludi svijet i da puni džepove iz dana u dan

M. Šljivak

Maria Sharapova nekada je bila svjetski broj jedan u tenisu. Ruska ljepotica je zvaničnu karijeru okončala s 32 godine (2020.), a potom se posvetila bizisnu sa slatkišima od kojih uzima zaista impresivne cifre na godišnjem nivou.

Maria Sharapova nekada je važila za najljepšu teniserku svijeta. Izgled joj je, pored vrhunskog tenisa, otvarao mnoga vrata, a po okončanju karijere 2020. godine odlučila se posvetiti biznisu sa slatkišima kojeg je pokrenula još prije 10 godina.

Ona je uložila 'samo' 465.000 eura u fabriku slatkiša koju je nazvala Sugarpova. Ulaganje joj se isplatilo i njen biznis trenutno vrijedi više od 170 miliona eura.

Lijepoj Maši na lični račun liježe oko 18 miliona eura godišnje. Mnogo je to više nego što je uzimala na turnirima, gdje je također dobijala fine cifre.

Oglasi

Sugarpova slatkiši trenutno se mogu naći u 22 zemlje. U ponudi su različite vrste slatkiša kojima je očigledno oduševila svijet.

"Moraš zaviriti duboko u sebe i vidjeti šta osjećaš, šta ti tijelo i um govore", rekla je Sharapova prije nekoliko mjeseci i dodala je kako je još 2016. godine bila spremna završiti karijeru nakon pada na doping testu.

"Shvatila sam da se ne prikazujem više kao teniserka. Sa timom sam odlučila da moram nastaviti dalje. Godinama sam bila fokusirana samo na sport i sve sam dala za velike rezultate".

Ipak, kada je jednom odlučila završiti s tenisom, to je bilo zauvijek. Posvetila se privatnom životu, sretna je s britanskim biznismenom Alexanderom Gilkesom i veoma uspješna poslovna žena.

Sharapova je u karijeri osvojila sva četiri Grand Slama, od čega Roland Rarros dva puta, a njezino bogatstvo se trenutno procjenjuje na više 200 miliona dolara.

Treba istaći da pored posla sa slatkišima ona ima suvlasništvo nad kompanijom za proizvodnju narukvica 'Bala Bangles'. Uložila je 900.000 dolara zajedno s vlasnikom Dallas Mavericksa Markom Cubanom.

Tu je i poznati wellness brand Therabody koji joj također donosi izuzetno finu zaradu na godišnjem nivou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi