Mario Zovko, autor "Ode to Manchester United" - Ostvario sam svoj dječački san!
Mostarski glazbenik Mario Zovko ostvario je svoj veliki san - posjet Old Traffordu i Manchester Unitedu kojemu je prije nekoliko godina skladao i posvetio odu "Ode to Manchester United.

Mostarski glazbenik doživio veliku čast pozivom u službeni posjet Manchester Unitedu

Mario Zovko, autor "Ode to Manchester United" - Ostvario sam svoj dječački san!

Mostarski glazbenik Mario Zovko proteklih dana je zahvaljujući svojoj profesiji, ali možda i još više svojoj velikoj ljubavi prema slavnom engleskom klubu Manchester Unitedu doživio veliku čast i proteklih je dana bio službenim gostom jednog od najvećih europskih i svjetskih klubova.

Kao dio uvoda u ovu priču treba obavezno spomenuti kako je Mario 2012. godine svoju veliku ljubav prema Unitedu za koji prema svojim riječima navija od svoje 17-te godine dokazao napisavši i uglazbivši odu voljenom klubu "Ode to Manchester United" koja je tri godine potom, na utakmici Lige prvaka u kojoj je United dočekao moskovski CSKA 03.11. promovirana i bila glavnom himnom Manchester Uniteda te nesumnjivo velike večeri za Mostarca Maria Zovku.

Još veća čast i priznanje Mariu su ukazani proteklih dana kada je bio službeni gost manchesterskog kluba čijoj je upravi uručio ključeve grada Mostara i od koje je dobio obećanje da će u skorijoj budućnosti i oni posjetiti Mostar i autora "Ode to Manchester United".

Pri povratku iz Manchestera Mario je našao vremena da za SportSport.ba podijeli svoje utiske o boravku u tom gradu i klubu koji voli do te mjere da mu je posvetio i odu.

"Prvi dan smjestili smo se u neposrednoj blizini Old Trafforda i kada sam ugledao Teatar Snova supruga me držala da ne padnem u nesvijest od uzbuđenja" - počinje Zovko svoju priču o posjeti Unitedu i nastavlja: - "Nisam mogao vjerovati, ispunio mi se dječački san"!.

"Kasnije smo se susreli s pomoćnicom direktora Uniteda Richarda Arnolda koja nas je odvela do odaja u kojima se okupljaju velikani Uniteda i tamo sam odmah uspio da se dva puta doslovno očešem od velikog Sir Alexa Fergusona. Naravno, htio sam odmah da se fotografiram s tom legendom no naša domaćica kao i njegovo osiguranje suflirali su nam da je takvo nešto strogo zabranjeno po protokolu pa više nisam ni inzistirao na tome".

"Upoznao sam i još nekoliko jako bitnih ljudi iz povijesti Uniteda a onda je skoro došao i gospodin Richard Arnold kojem sam nakon što je on započeo jako ugodan razgovor s mojom suprugom i sa mnom, uručio ključeve grada Mostara. Uputio sam mu i službeni poziv grada da nam uzvrati posjet koji je on odmah prihvatio bez pogovora".

"Također, bio je jako zadovoljan s nekim mojim idejama i predlozima s kojim sam ga još ranije upoznao" - govori Mario. - "Radi se o mom cjelokupnom albumu koji će biti kompletan posvećen Manchester Unitedu. Na njemu će biti neke obrade, neke autorske pjesme i sve u svemu u klubu su jako oduševljeni tom idejom".

"Kasnije smo otišli na utakmicu koju je United igrao protiv Cardiffa. Oduševljenje atmosferom, stadionom, travnjakom, ma svime, sve je bilo neopisivo iako su sami rezultat utakmice kao i igra Uniteda bili za zaborav".

"Drugi dan je gospodin Arnold organizirao jedan privatni tour samo za moju suprugu i mene i kroz koji nas je proveo izvjesni Richard Williams. Proveo nas je kroz cijeli Old Trafford, omogućio ulazak u prostorije u koje je ulaz uglavnom zabranjen no mi smo taj dan imali privilegiju vidjeti baš sve".

"Obilazili smo sve strane stadiona, ja sam nekoliko puta istrčavao na travnjak u maniru nogometaša. Vidjeli smo svlačionice, sve trofeje kluba i svo vrijeme sam se osjećao posebno i bio jako oduševljen. Cijelo to vrijeme zahvaljujući njihovom neviđenom gostoprimstvu smo se osjećali kao neke jako važne ličnosti. Nitko nikada me u životu nije nigdje tako primio i dočekao a mogu reći da je sami Old Trafford jednako veličanstven i kada je potpuno prazan, gotovo jednako kao onda kada je pun jer je nevjerojatno koliko se pažnje pridaje čistoći, urednosti i kvaliteti samog travnjaka"

"Na kraju sam zapjevao tu svoju odu napisanu Unitedu na samom Traffordu i osjećao sam se kao malo dijete koje je napokon ostvarilo svoj veliki san. Ono što je nevjerojatno je da je cijeli stadion odjekivao od mene zahvaljujući nevjerojatnoj akustici koje to velebno zdanje posjeduje. Kasnije smo posjetili i sam centar grada, Manchester je velik i divan grad, ali impresije s Old Trafforda su ostale ono što će uvijek biti u prvom planu kada se god sjetim ovog prekrasnog putovanja i časti koja mi je ukazana od strane kluba koji je moja dječačka ljubav" - kazao je ovaj mostarski glazbenik za SportSport.ba nakon posjeta jednom od najvećih svjetskih klubova - Manchester Unitedu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi