Lude avanture djedice kladioničara - Teško mu je pao još jedan milionski gubitak
Sada već legendarni kladioničar više ništa ne može da pogodi i konstantno gubi milione (Foto: Screenshot)

Mattress Mack izgubio 1.2 miliona na konjima

Lude avanture djedice kladioničara - Teško mu je pao još jedan milionski gubitak

Midhat Šljivak

Jim McIngvale, poznatiji kao Mattress Mack, važi za jednog od najvećih kladioničara na svijetu. Još uvijek se pamti njegov dobitak od gotovo 75 miliona dolara na tituli omiljenog MLB tima Houston Astrosa, ali nakon toga ga je stalo i gubi ogromne cifre. Ovog puta se kladio na konje na čuvenom Kentucky Derbyju i izgubio je 1.2 miliona dolara.

Jim McIngvale strastveni je kladioničar. On je širom svijeta postao poznat nakon nestvarnog dobitka od 75 miliona dolara, kojeg su mu donijeli njegovi omiljeni Houston Astrosi osvajanjem MLB naslova prošle godine.

Ipak, nakon ovog dobitka 71-godišnji biznismen, poznatiji kao Mattress Mack, bezuspješno ulaže ogromne cifre na brojne sportske događaje i redovno gubi.

Stalo je starog Jima pa iz sedmice u sedmicu gubi milione dolara. Ovog puta je odlučio uplatiti 1.2 miliona dolara na pobjedu konja imena 'Angel of Empire' na čuvenom Kentucky Derbyju.

S osmijehom je McIngvale uplatio ovu cifru. Imao je očigledno velika očekivanja, no na kraju trke nije imao razloga za smijeh i sreću jer je ponovo izgubio.

Oglasi

Konj na kojeg se kladio završio je na trećem mjestu. Kamera je snimila reakciju iskusnog kladioničara i nije mu bilo svejedno što je ponovo izgubio.

Ipak, novca na njegovim računima ima sasvim dovoljno. Ovaj vlasnik salona namještaja u Texasu težak je čak 350 miliona dolara, a da je okorjeli kockar dovoljno govori izjava od prije nekoliko mjeseci nakon što je izgubio tri miliona dolara kladeći se na NCAA fudbal.

"Treba mi pet sekundi da prebolim ovo", rekao je ovaj 71-godišnji milioner i poručuje kako nema namjeru stati s opkladama.

"Već se radujem narednoj avanturi. Kockar mora biti otporan na emocije , mora znati da će dosta puta pasti. Pregrupisat ćemo se i dalje ponovo", rekao je McIngvale nakon što je promašio tikete.

Ipak, ono što će se zauvijek pamtiti je njegov dobitak od 75 miliona dolara kojeg će teško iko nadmašiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi