Sve je igra sudbine - Fanovi oduševljeni nakon što su saznali veliku Messijevu "tajnu"
FOTO: EPA

Dosta toga je sada jasnije

Sve je igra sudbine - Fanovi oduševljeni nakon što su saznali veliku Messijevu "tajnu"

E. Oštraković

Leo Messi ostat će upamćen kao jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač koji je ikada igrao fudbala.

Ono što se nedavno dogodilo ostavilo je u nevjerici sve navijače, tačnije sve fanove ovog sjajnog fudbalera.

Messi je uz Usaina bolta, Michaela Jordana i Cristiana Ronalda naravno jedan od sportaša na kojeg se ugledaju mlađe generacije.

Fanovi su došli do saznanja kako je Messi dobio ime, a mnogi su nakon toga bili u nevjerici.

Naime, roditelji Lea Messija bili su veliki fanovi američke pop ikone Lionel Richie.

Oglasi

Godinu dana prije rođenja Lea Messija, izašao je album Richie pod nazivom "Dancing on the Ceiling" i upravo ovaj album je bio glavni razlog da se Lionel zove upravo tako, Lionel.

"Nadam se da ćemo se upoznati. Velika mi je čast da je dobio ime po meni. Volim to", rekao je Richie 2014. godine.

Messi je nedavno izabrran za najboljeg fudbalera svijeta

Međunarodna fudbalska asocijacija (FIFA) ranije je objavila da su finalisti za ovogodišnjeg najboljeg igrača svijeta Norvežanin Erling Haaland, Francuz Kylian Mbappe i Argentinac Lionel Messi. Izbor nije bio lak, na kraju je nagradu odnio Argentinac.

Nakon finala Svjetskog prvenstva u Kataru krajem prošle godine, u kojem je Messijeva Argentina svladala Mbappeovu Francusku, Messi i Mbappe su s Paris SG-om osvojili naslov prvaka Francuske, a ljetos je Messi karijeru odlučio nastaviti u Interu iz Miamija.

Nagrada “The Best” dodjeljuje se od 2016. godine, a Messi ju je ranije osvojio dva puta, 2019. i 2022. godine. Mbappe je prošle godine završio drugi, a Haaland nikad nije bio među prva tri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti