Ozila su gađali hljebom, ono što je Nijemac uradio je njegovo ogledalo

Nijemac Turskog porijekla je trenutno član Fenerbahcea

Ozila su gađali hljebom, ono što je Nijemac uradio je njegovo ogledalo

Admin Čaušević

Navijači se kupuju dobrim igrama na terenu, ali isto tako u modernom fudbalu važan je i svaki detalj kako se ponašati van terena. 

Mesut Ozil je definitivno među najboljim tehničarima 21. stoljeća, a vrhunac karijere je imao prije osam godina kada se s Njemačkom popeo na krov svijeta.

Svojevremeno je slovio za najboljeg asistenta na svijetu, a i sam je jedne prilike rekao da su mu asistencije draže od postizanja golova.

Svjetsku slavu je doživio igrajući za Real Madrid s kojim je bio i prvak Španije. U jednoj sezoni je uspio upisati čak 29 asistencija dok je igrao za Los Blancose.

Većinu karijere je proveo u Arsenalu. Član Topnika koji su ga platili čak 47 miliona eura je bio devet godina, a avantura u Londonu se završila na neslavan način.

Oglasi

S Arsenalom je uspio osvojiti četiri FA Cupa, a iz ekipe je otišao nakon što je prvobitno odlučio odbiti smanjenje plate kada se pojavila pandemija koronavirusa. Tada je zarađivao oko 300.000 eura sedmično.

Trenutno je član Fenerbahcea koji ga je odlučio suspendovani zbog manjka discipline i upitno je gdje će nastaviti karijeru. 

[twitter]https://twitter.com/FootballlPlanet/status/989774595799465984[/twitter]

Iako su ga mnogi tada proglasili fudbalskim parazitom i plaćenikom gestovi i humanitarne akcije pokazuju da je Ozil potpuno drugačija osoba.

Tome svjedoči i potez sa utakmice protiv Atletico Madrida kada su ga navijači Jorgandžija gađali hljebom, a on je s terena pokupio komadić hljeba, uzeo ga u ruke, poljubio i spustio sa strane.

Oglasi

Poznata je i priča da se ženio sa Amine Gulse da je sve goste sa vjenčanja umjesto poklona novac doniraju njegovoj humanitarnoj akciji. Tada je snosio troškove za operacije 1000 djece.

Jedan je od rijetkih slavnih fudbalera koji su javno iskazali podršku muslimanima Ujgurima u Kini, dok redovno daje podršku Palestincima koji trpe izraelsku agresiju.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CYt26Khob6i/[[/instagram]

Pokrenuo je i nekoliko privatnih poslova. Ima i svoj brand M10, također posjeduje i lanac kafića te nekoliko sportskih klinika.

Inače, Mesut i supruga Amine su se vjenčali 2019. godine. Do sada imaju kćerkicu Edu, a za nekoliko mjeseci bi trebalo biti rođeno i njihovo drugo dijete.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi