Fanovi ostali u nevjerici - U šta se to pretvorio Mesut Ozil?

Prava je mašina

Fanovi ostali u nevjerici - U šta se to pretvorio Mesut Ozil?

Midhat Šljivak

Nekadašnji njemački fudbaler Mesut Ozil (35) nikada nije važio za fizičku zvijer na terenu. Uglavnom je bio mršavac kojeg su defanzivci lagano dobijali u fizičkim duelima, no definitivno je bio majstor kakvih je malo u svijetu fudbala. Nekoliko mjeseci nakon odlaska u penziju 35-godišnjak je iznenadio sve izgledom i mnogi fanovi bi voljeli da se vrati na teren.

Mesut Ozil je istinski fudbalski čarobnjak. S loptom je mogao apsolutno sve, no fizički dueli su uvijek bili problem jer Nijemac nikad nije bio sazidan od brutalnih mišića.

Karijeru je Ozil okončao u martu ove godine. Međutim, nije se opustio, otišao je u teretanu i fotografijama nakon višemjesečnog treninga je šokirao mnoge. Pretvorio se u pravu zvijer.

Ozil često objavljuje snimke iz teretane dok vježba. Sada je odlučio podići i majicu, te pozirati s fitness trenerom Alparom Aksacom.

Mesut Ozil aktivniji nego ikad (Foto: Instagram)

Fanovi su impresionirani. Čak pozivaju da se 35-godišnjak vrati na teren jer smatraju da je sada spremniji nego ikad.

Oglasi

"Mesut, vraćaj se na teren istog trenutka", jedan je od komentara, dok drugi dodaje: "Brat se treba vratiti na teren. U njemu ima još tri ili četiri godine fudbala."

Caption

Međutim, Ozil nema namjeru da se vraća. On je okačio kopačke o klin, posvetio se porodici i trenira samo zato što želi ostati u formi.

Za Mesuta Ozila Njemačka više ne postoji

Mesut Ozil je 2018. godine napustio reprezentaciju Njemačke nakon što je postao žrtva diskriminacije zbog fotografije s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Ozil i Ilkay Gundogan našli su se na udaru njemačke javnosti zbog sporne fotografije. I dok se Gundogan izvinio, Ozil nije želio i zbog toga je otišao iz reprezentacije.

Od tog trenutka za njega Njemačka ne postoji. Nije želio igrati više ni sekunde u dresu ove selekcije i poručio je da ne osjeća više ponos nastupajući u ovom dresu.

Nakon svega je život nastavio u Istanbulu. Vratio se svojim korijenima i djecu odgaja po islamskim propisima u zemlji iz koje potiču njegovi roditelji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi