Najbolja "desetka" svijeta je izabrala Real prije Bayerna, kriva je ona: "Nisam ja muslimanka"

Bavarci su bili jako oprezni

Najbolja "desetka" svijeta je izabrala Real prije Bayerna, kriva je ona: "Nisam ja muslimanka"

Admin Čaušević

Real Madrid i Bayern se već decenijama smatraju idealnim klubovima za igrati i obično nijanse odluče kada ova dva velikana žele istog igrala. A nekad se to zna desiti i zbog žene kao što je to bio slučaj sa svojevremeno najboljom desetkom svijeta.

Istinite priče o važnim pregovorima. Iza kulisa se dešava dosta toga, pogotovo kada su u pitanju sjajni igrači. Mesut Ozil je svojevremeno u Werder Bremenu bio je jedan od onih igrača s kojima se svi slažu. Od skauta, preko trenera, do predsjednika.

Svojevremeno najbolja "desetka" svijeta je označena kao idealnim igračem za kupovino. U ljeto 2010. godine po njega su stigli vrhunski klubovi: Real Madrid, Barcelona i Bayern.

U Bavarskoj su odlučili uraditi sve da nadmudre konkurenciju. Ozilov otac Mustafa je prije nekoliko dana rekao kako je bio uvjeren da će biti završen posao s Bayernom, no u jednom su trenutku pregovori naglo stali.

Ozil i Lagerbolm su raskinuli nekoliko mjeseci nakon transfera u Real

"Godine 2010. Mesut je zamalo završio u Bayern umjesto u Real Madridu, ali Nijemci nisu dobro prihvatili njegov odnos sa tadašnjom djevojkom Annom Marijom Lagerblom", rekao je Mustafa.

Ukratko, za to je kriva Anna-Maria Lagerblom, glumica o kojoj se mnogo pričalo u to doba i bila je sedam godina starija od Nijemca turskog porijekla.

Oglasi

Ipak, Ozilova ljubavna priča s glumicom završila je nekoliko mjeseci kasnije, tačnije u novembru 2010. godine.

Poslije raskida su njemački mediji detaljnije pisali o odnosu glumice i fudbalera, a ona je kazala da se nije osjećala muslimankom i da joj je zato bilo dosadno u vezi.

Dosadni Mesut Ozil

Lagerblom koja je sedam godina starija od Ozila je kazala da joj je bilo dosadno jer fudbaler vjernik i nije bio zato da njegova djevojka nosi kratku odjeću, dok mu je smetala i tetovaža njenog bivše.

"Nisam ja bila za taj način života, nisam se osjećala muslimankom. Bilo mi je dosadno. On je uglavnom mislio na prijatelje i satima bi igrao PlayStation", rekla je ona.

Tog ljeta je Jose Mourinho je ušao u pregovore s porodicom Ozila i sa početnog tračka nade, pronašao je put koji je sjajnog veznjaka doveo u Madrid.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

U Los Blancosima je Ozil ostao tri sezone prije nego što je prešao u Arsenal. Karijeru je završio u martu sa 34 godine.

Lagerblom koja danas nosi prezime Ferchichi je već dugi niz godina u braku sa poznatim njemačkim rapperom Bushidom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Medo-Brundo
“ smatraju idealnim klubovima za igrati i obično nijanse odluče kada ova dva velikana žele istog igrala.” Moja nena Hajra bi ovo bolje sročila!
0 0
JuventinoBK
Vjernik, koji je jjb ko konj hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti