Pjanić u Emiratima živi kao kralj: Ferrari od milion KM pokazuje kakav luksuz ima u Abu Dhabiju

Bh. reprezentativac objavio fotografiju na Instagramu

Pjanić u Emiratima živi kao kralj: Ferrari od milion KM pokazuje kakav luksuz ima u Abu Dhabiju

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić ljetos je iznenadio sve odlukom da napusti Barcelonu i karijeru nastavi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje je potpisao za Sharjah. No, jasno je koliko je život u Abu Dhabiju luksuzniji nego u većini Evrope, te nije čudo što fudbaleri sve češće idu u te zemlje.

Katar, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati su prethodnih godina sve popularniji za fudbalere, a naravno to je većinom zbog razloga što klubovi iz tih zemalja daju nevjerovatno bogate ugovore koje je teško odbiti.

Pjanić je ljetos prošao s Barcelonom pripreme i očekivalo se da će ostati u klubu, ali nakon što je na početku sezone postalo jasno da neće imati zavidnu minutažu bh. reprezentativac odlučio je da promijeni sredinu.

No, malo ko je očekivao da će 32-godišnji veznjak izabrati Emirate za svoju narednu destinaciju, te je potpisom dvogodišnjeg ugovora s Sharjahom iznenadio fudbalski svijet.

Međutim, jasno je da Pjanić uživa u životu u Abu Dhabiju što se može zaključiti i prema njegovim objavama na Instagramu. Za svoj novi klub nastupio je na 16 utakmica, te je zabio pet golova i upisao četiri asistencije i pokazao se kao odlično pojačanje.

Ipak, sve to prije nekoliko dana zasjenila je povreda koju je zadobio na utakmici protiv Khorfakkana kada je nakon svega 18 minuta morao napustiti teren. Oporavak će trajati oko dva mjeseca, te Pjanić neće nastupiti za BiH u martovdskim mečevima kvalifikacija za EP.

Oglasi

Pjanić je već počeo s procesom oporavka i na svu sreću povreda i nije toliko ozbiljna i teška koliko se činilo u prvi mah.

Od odlaska u UAE postao je i dosta aktivniji na društvenim mrežama, te često objavljuje u kakvom luksuzu uživa u Abu Dhabiju koji je sigurno jedna od glavnih atrakcija trenutno u svijetu.

Pjanićeva današnja objava na Instagramu se posebno našla u centru pažnje jer je pozirao pored svog Ferrarija kojeg je kupio prije par godina.

   Fotografija koju je Miralem Pjanić objavio danas na Instagramu.

Riječ je o Ferrariju 4888 Pista Spider koji košta oko 400.000 eura, odnosno oko 800.000 KM. Pjanić ga je kupio nakon transfera iz Juventusa u Barcelonu, a nakon transfera u Abu Dhabi prebacio je i svoje automobile u ovaj grad.

Pored Ferrarija vozi još i Mercedes G klase. Ovakav Mercedes košta oko 200.000 eura, te je automobil kojeg Pjanić najčešće koristi prethodnih godina. Također, ima i Mercedesa SLS AMG koji se kreće oko 150.000 eura.

Bh. veznjak se očito odlično uklopio u stil života u Abu Dhabiju. No, odlaskom u Sharjah se počeo vraćati i u staru formu jer je igrao zaista odlično, ali sve to pokvarila je povreda koju je doživio prije nekoliko dana.

Promo

Top Komentari

Salt_boy075
Frajer se izborio sam za luksus u zivotu,i nek uziva da Bog da imao jos vise nego sada.Samo bezveze mu je sto se fali na instagramu,nije to odlika jednog sportiste,uzivaj u svojoj sreci a ne sta si doruckuvao taj dan i gdje pusis nargilu!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi