Maestralno dodavanje Pjanića, magija je još prisutna u nogama

Kao u dobra stara vremena

Maestralno dodavanje Pjanića, magija je još prisutna u nogama

H. Zilić

U 13. kolu UAE lige, ekipa Al Sharjaha za koju nastupa naš Miralem Pjanić remizirala je u gostima kod ekipe Al-Wahde rezultatom 1:1, a ovo je ujedno bio i jedan od derbija kola.

Upravo je Pjanić na momente pokupio slavu na ovoj utakmici, iako nije bio ni strijelac ni asistent.

Kod jedne akcije gostiju, naš reprezentativac je podsjetio na svoje najbolje dane i maestralnom asistencijom izbacio odbranu protivničkog tima.

Lopta je došla do napadača Al Sharjaha koji se nije najbolje snašao u završnici.

Oglasi

Ostala je velika žal što maestralna asistencija Pjanića nije pretvorena u pogodak.

U posljednjim mečevima naš reprezentativac igra sve bolje što svakako može radovati selektora bh. reprezentacije, Savu Miloševića.

Na treba ni naglašavati koliko bi nam u baražu protiv Ukrajine značio onaj pravi Miralem Pjanić iz vremena dok je recimo nosio dres Juventusa ili Rome.

Trenutni Pjanićev klub Al Sharjah je na četvrtoj poziciji u šampionatu UAE sa 23 boda, deset manje od lidera Al Wasla.

Miralem Pjanić se u tekućoj sezoni nije još upisivao u strijelce, ali na svom kontu ima četiri uspješne asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi