Mirko Hrgović pravomoćno osuđen, staklenom čašom teško povrijedio sugrađanina

Slučaj koji je dugo 'potezao'

Mirko Hrgović pravomoćno osuđen, staklenom čašom teško povrijedio sugrađanina

Samir Mlaćo

Nekadašnji bh. reprezentativac Mirko Hrgović, nekadašnji igrač Hajduka i Dinama, danas je pravoćno osuđen na uvjetnu kaznu od osam mjeseci zatvora.

Hrgović neće u zatvor, ali u naredne tri godine ne smije ponoviti prekršaj.

On je nanio teške povrede svom sugrađaninu Anti Poljaku, a osuđen je odlukom suda u Slavonskom Brodu.

Hrgović se žalio na prvostepenu presudu, tvrdio da nije udario Poljaka, odnosno da nije dokazano da je intenzitet udarca bio snažan i da nije imao namjeru da žrtvi nanese tešku povredu.

Viši sud je sada odbio žalbu i potvrdio ono što je ranije utvrdio Općinski sud u Splitu.

Sve se desilo 2014. godine kada je pred ugostiteljskom objektom Potkova Hrgović udario Antu Poljaca u glavu oštricom razbijene staklene čaše. Bilo je to toliko snažno da mu je nanio povredu na lijevoj strani lica dužine od šest do deset centimetara.

Oglasi

Samo pukom srećom Poljak je i dobro prošao, a na sudu je navedeno da je Hrgović i nakon zadanog udarca nastavio sa fizičkim napadom.

Istaknuto je da je bivši bh. reprezentativac pokazao volju da napadnutu osobu teško povredi, te da je puknuta čaša itekako opasno sredstvo.

Hrgović je rođen u Sinju, a nastupao je između ostalih za Hajduk i Dinamo. Dobio je i trofej Hajdučko srce te su ga navijače Hajduka mnogo cijenili. Kasnije je potpisao za Dinamo, te se našao na meti navijača.

Dobijao je čak i prijetnje smrću. U BiH je nastupao za Posušje i Široki Brijeg, a okušao se i u Japanu, Njemačkoj, Grčkoj....

Trenutno je bez trenerskog angažmana, a posljednji angažman imao je u stručnom štabu HNK Šibenik. Radio je i u Kini, te Junaku iz Sinja, Sheriff Tiraspolu i Širokog Brijegu.

Svaki put je imao ulogu pomoćnog trenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi