Mohamed Salah je počeo da plaća cijenu zbog božićne jelke!

Zvijezda Liverpoola na udaru

Mohamed Salah je počeo da plaća cijenu zbog božićne jelke!

A. Čaušević

Mohamed Salah je jedan od rijetkih fudbalera muslimana koji svake godine čestita Božić ispod božićne jelke zajedno sa svojom suprugom Magi i djecom. Uradio je to i ovaj put zbog čega je počeo da plaća cijenu.

Salah i njegova porodica, supruga Magi i kćerke Makka i Kayan su pozirali u istim pidžamama prilikom fotografisanja za tradicionalnu božićnu objavu.

Ta objava je sasvim očekivano izazvala lavinu komentara, a neki od fanova su počeli da okreću leđa jednom od najboljih igrača današnjice.

I dok su očekivane kritike iz muslimanskog svijeta, ali navijača Liverpoola je smatraju da je samo bacio proklestvo na Redse.

Nakon što je 2020. stavio sličnu fotogafiju na društvene mreže, Redsi nisu uspjeli pobijediti na Anfieldu osam utakmica zaredom.

Oglasi

Godine 2021., samo nekoliko dana nakon što je postavio božićnu fotografiju na svoje društvene kanale, Egipćanin je promašio penal i prazan gol protiv Leicestera prije nego što je Manchester City osvojio naslov.

Liverpool u ponedjeljak na Boxing day gostuje Aston Villi i mnogi fanovi Redsta strahuju da bi Redsi mogli kiksati nakon Salahove čestitke.

Inače, mnogi fanovi u objavama na društvenim mrežama kritikuju Salaha te javno poručuju da ga više neće podržavati.

Salah na udaru navijača

"Navijač sam Liverpoola od rođenja, ali prestat ću navijati za klub jer slavite Božić s kršćanima. Upravo ste me izgubili kao fana Mo Salaha. Doviđenja!', poručio je jedan od navijača.

'Mo Salah, volio sam te kao navijač Reala. Gledao sam te na tebe kao izvrsnog igrača i uvijek si me inspirisao. Međutim, nakon ovog tweeta više te ne mogu smatrati svojim uzorom. Razočarao si me. Ako ne izbriše ovaj tweet, morat ću te prestati pratiti', glasila je objava drugog fana.

Salah je musliman i prema islamskim propisima nije dozvoljeno proslavljanje praznika drugih religija.

Top Komentari

C.Banks
On iz Egipta ikad, Egipat iz njeg nikad. Taj narod, čast izuzecima, prelahko uzima tuđe običaje i vjerske simbole
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi