Samo u Mozzartu: Nigdje nećete naći veće kvote na Bayern, Leicester, Gent i Nigeriju

Nigdje nećete uspjeti da nađete veće

Samo u Mozzartu: Nigdje nećete naći veće kvote na Bayern, Leicester, Gent i Nigeriju

Sponzorski tekst

Lopta ne prestaje da se kotrlja u uvodnim sedmicama 2024. godine. U prvom planu današnjeg programa su Bundesliga, FA kup, Serija A, Primera, šampionat Afrike...

Bukmejkeri Mozzarta za danas su spremili četiri kvote koje će u svakom trenutku da budu najveće na svijetu. U pitanju su dvojka na Bajern, odnosno jedinice na Lester, Gent i Nigeriju.

AUGZBURG - BAJERN (SUBOTA, 15.30), DVOJKA 1,38

Augzburg je u prethodnoj rundi Bundeslige uspio da dođe do pobjede nad Menhengladbahom u gostima, i tako prekine niz od četiri susreta bez slavlja. Tokom posljednjih sedam mečeva kod kuće ekipe iz Bavarske je izgubila samo jednom, i to se desilo u prethodnoj utakmici sa Leverkuzenom koja je završena sa 0:1, a i tada je ekipa Džesa Torupa primila pogodak u četvrtom minutu nadoknade. Augzburg je 10. na tabeli Bundeslige pred okršaj sa lokalnim rivalom Bajernom. Najodlikovaniji igrači u Bundesligi igraju u redovima velikana iz Minhena, ali ekipa s vremena na vrijeme podbaci rezultatski. Izabranici Tomasa Tuhela su u posljednje dvije utakmice na svom terenu izgubili od Verdera sa 0:1, a prije par dana su slavili u obračunu sa Union Berlinom sa 1:0. Bajern je na drugom mjestu na tabeli sa četiri boda manje od Leverkuzena.

LESTER - BIRMINGEM (SUBOTA, 16.00), KEC 1,53

Na kraju prošle sezone Lester je napustio Premijer ligu, ali jasno je da ne planira dugo da ostane u Čempionšipu. Poslije 28 kola, Lisice vode na tabeli sa sedam bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca. Istina, nisu uspjele da dobiju posljednja dva meča u nacionalnom šampionatu - poraz u gostima od Koventrija rezultatom 1:3 i remi kod kuće sa Ipsvičom 1:1. U prethodnoj fazi FA kupa, Lester je pobijedio Milvol u gostima rezultatom 3:2. Birmingem ove sezone nije imao mnogo uspjeha u Čempionšipu i poslije 28 kola zauzima skromno 20. mjesto. Istovremeno, prednost od osam bodova od zone ispadanja mu omogućava da se oseća prilično prijatno. U prethodna dva kola Birmingem nije izgubio - remi sa Svonsijem 2:2 i pobjeda nad Stoukom u gostima rezultatom 2:1. U minuloj rundi FA kupa Birmingem je dva puta igrao sa Halom i poslije 1:1, su u reprizi slavili sa 2:1.

Oglasi

GENT - VESTERLO (SUBOTA, 20.45), KEC 1,42

Gent igra ove sezone u prvenstvu Belgije na veoma visokom nivou, i pretrpio je samo tri poraza, uz 10 pobjeda i osam remija. Izabranici Hejna Vanhezebruka su u prošlom kolu doživjeli poraz kod kuće od Mehelena sa 1:2, a utakmicu ranije su pobijedili u meču protiv Kortrajka sa 2:0. Kao rezultat toga, Gent drži treće mjesto na tabeli sa 38 osvojenih bodova. U UEFA Ligi konferencije Gent je zauzeo drugo mjesto u grupi i plasirao se u nokaut fazu trećeg po važnosti evropskog turnira. Vesterlo je jedan od timova iz sredine tabele prvenstva Belgije. U prethodnih pet utakmica ekipa je ostvarila tri pobjede pobjedivši Molenbek (3:0), Epen (2:0) i Kortrajk (2:1). Tim Jonasa De Reka je na 11. mjestu na tabeli, ima 21 bod i zbog bolje gol-razlike je ispred onih koji su zoni ispadanja.

NIGERIJA - KAMERUN (SUBOTA, 21.00), KEC 2,20

Nigerija je bez mnogo truda napredovala iz osnovne faze Afričkog kupa nacija. Stekla je sedam bodova, ali se učinak Nigerijaca nije mogao nazvati impresivnim. Obala Slonovače i Gvineja Bisao pobjeđeni su u grupnoj fazi minimalnim rezultatom 1:0, a igrao je neriješeno sa Ekvatorijalnom Gvinejom (1:1). Kamerun je imao težak put u grupnoj fazi. Sve je odlučeno u trećem kolu protiv Gambije. Do 87. minuta ekipa Rigobera Songa je gubila sa 1:2, ali joj je bio neophodan i remi. Iznenada se dogodio autogol, a u 91. minutu Kamerunci su postigli pobjedonosni gol. Nigerija ima više uspjeha u sudarima sa Kamerunom, pobjedivši četiri puta u osam odmjeravanja, uz dva remija i dva poraza.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti