Mundijal kroz slike iz svlačionica: Ko se kojem Bogu moli, koga Muller na kostobranima voli...

Svakakvih rituala

Mundijal kroz slike iz svlačionica: Ko se kojem Bogu moli, koga Muller na kostobranima voli...

Vrlo vjerovatno će doći vrijeme kada će biti zanimljivije gledati i slušati šta se dešava u svlačionicama timova prije i tokom poluvremena fudbalskih utakmica, nego što će biti zanimljivo gledati iste.

Sve ide prema tome, a moglo bi se iskoristiti i u komercijalne svrhe. Minuta reklame "direktnog prijenosa" poluvremena Real Madrida u finalu Lige prvaka 3000. godine bi mogla dostići cijenu minute u Super Bowleu, a igrači će smišljati metode kako da se u što ljepšem svjetlu predstave svekolikom gledetaljstvu. Kao u farmama, zadrugama i inim.

Možda dostignemo nivo kada će se osim borbe za Zlatne lopte, dodijeljivati čekovi sponzora nakon glasanja za najzanimljivijeg fudbalera, ili recimo najautoritarnijeg, ili specijalna nagrada za najboljeg retoričara među trenerima, najodanijeg vjernika među fudbalerima.

Kada su u pitanju svlačionice i vjerski najnastrojenije reprezentacije na ovome Mundijalu, bar prema dostupnim fotografijama, za mjesto na tronu najozbiljniji kandidati su Argentina i Peru.

Protiv islanda Argentici su montirali oltar u svlačionici da igrači mogu da se pomole, a slično su napravili Peruanci prije utakmice sa Danskom.

U interesantnoj fotopriči Dailymaila reporteri su otkrili koga posebno voli Thomas Muller - Lukasa Podolskog prema kojem ljubav njeguje na način da ima nosi njegov lik na kostobranima!

Marcelo pak voli više sebe i porodicu nego Podolskog, pa je njegov i lik njegovih najbližih na njegovim vlastitim kostobranima, a nije jedini, još nekoliko igrača ima sličan adet, običaj.

Reporteri Daily Maila otkrili su također ko se gdje presvlči, pored koga. U Brazilu Jesus i Neymar su jedan pored drugog, u Argentini Messi, pored sebe ima Di Mariju sa jedne, Aguera sa druge strane, Englezi su raspoređeni prema brojevima...

Od onih koji ne mogu bez porodice izdvaja se Luis Suarez pored kojeg mora stajati uokvirena slika njegove djece da ga podsjeća da su "uvijek sa njim i da ga vole".

Svakakvih običaja i rituala. Sto ljudi, 100 ćudi, 32 nacije, 32 reprezentacije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi