Na Play Station 5 ćete moći igrati svaku igricu koja je ikad objavljena

Veliki napredak

Na Play Station 5 ćete moći igrati svaku igricu koja je ikad objavljena

E. Čaušević

Sony planira da s Play Station 5 zada ozbiljne lekcije za Xbox, a ukoliko se ostvare očekivanja onda će ova konzola biti miljama ispred svih.

Novi Play Station 5 se već najavljuje neko vrijeme, no još uvijek nije poznat tačan datum kada će se naći u prodaji. Međutim, Sony ponekad otkrije neke zanimljive informacije, a sigurno da je najveća ona da će ljubitelji igrica na konzoli moći igrati sve igrice koje su ranije puštene u prodaju.

Konzola će biti napravljena na taj način da podrži sve igrice koje su nekada puštene za Play Station. Također, nove konzole će moći povući sve podatke s nekih bivših ukoliko ste i h imali, te će igrice biti same po sebi posložene.

Radi si i na poboljžanju zvuka tokom igranje neke igrice, a posebno uživanje će biti u HD-u i 4K rezoluciji. Stare igrice će biti podešene za sve to i izgledat će kao da su tek puštene.

Ukoliko sve bude kako je planirano onda će PS5 konzola imati mogućnost da pristupi svim igrama u historiji Play Stationa, a njih je preko 10.000. Ovo će biti ozbiljan zadatak za Xbox da pokuša nadmašiti konkurenciju, ali će to biti jako teško uraditi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi