Najsnažniji fudbaler svijeta na pragu ulaska u WWE

Spektakl u najavi

Najsnažniji fudbaler svijeta na pragu ulaska u WWE

S. Grebović

Budući da svojom konstitucijom i težinom od 103 kilograma više podsjeća na nekog sumo borca nego na fudbalera, Adebayo Akinfenwa je ozbiljno počeo razmišljati o promjeni sporta.

Karijeru počeo je sada već davne 2001. godine u dresu litvanskog Atlantasa, a između ostalih nastupao je za Swansea i Millwall. Danas je član Wycombea, koji se takmiči u trećoj engleskoj ligi u koji je došao iz Wimbledona 2016. u transferu vrijednom 250 hiljada eura.

Wycombe je proteklu sezonu u kojoj je Akinfewa postigao osam golova, u Leauge One okončao na 17. poziciji sa 53 osvojena boda, a sve su prilike kako će ovdje i završiti svoju fudbalsku karijeru ovaj robusni napadač.

Ova slika, na kojoj se vidi sva snaga koju posjeduje, nastala je pred kraj prošle sezone u Chesterfieldu, gdje je Wycombe na gostovanju protiv istoimene ekipe slavio sa 2:1 i tako se plasirao u Leauge One.

Novinari ga često upoređuju sa Dwayneom Johnom "The Rockom", a u jednom od intervjua Akinfewa je priznao da mu je popularni glumac jedan od uzora što se tiče izgleda.

Ovaj 36-godišnji napadač je otkrio kako mu je upravo "The Rock" ponudio učešće u Kečerima, popularnom američkom TV showu kroz koji glumci rade simulaciju borbi, čiji je on dugogodišnji član. 

"Istina je da sam razgovarao sa Rockom o tome. Najvjerovatnije da ulazim u WWE, jer me djeca mole da to učinim", izjavio je Akinfewa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi