Napadač Zenita stolicom nokautirao ruskog zvaničnika i mogao bi na pet godina u zatvor!

Haos u kafani u Moskvi

Napadač Zenita stolicom nokautirao ruskog zvaničnika i mogao bi na pet godina u zatvor!

Endin Čaušević

Ruski fudbaler Alexander Kokorin našao se u centru pažnje nakon što je optužen za napad na visokog zvaničnika u jednoj kafani u Moskvi. Navodno, u sve to bio je uključen i igrač Krasnodara, Pavel Mamaev, te obojici prijete žestoke zatvorske kazne.

Kokorin koji trenutno nastupa za Zenit igrao je za Rusiju na minulom Svjetskom prvenstvu, a tokom reprezentativne pauze odlučio je da dođe u Moskvu. Napadač Zenita je sa svojim drugom Mamaevom koji igra za Krasnodar bio u jednoj kafani u Moskvi gdje su napravili pravi haos napadom na visokog zvaničnika.

Prema pisanju ruskih medija Kokorin je zbog politike počeo raspravu sa tim zvaničnikom koji je sjedio blizu njih, a onda je izgubii živce i čak je stolicom udario tog čovjeka. U sve se uključio j Mamaev koji je također zadao nekoliko udaraca, ali sigurno da nisu ni sanjali da će sve to zabilježiti sigurnosne kamere.

Moskovska policija je brzo stigla u ovu kafanu, te pomno istražuje ovaj incident ruskih fudbalera. Navodno, Kokorinu prijeti žestoka kazna jer se napadi na zvaničnike ne praštaju i mogao bi dobiti zatvorsku kaznu od čak pet godina. Zaposlenici su izjavili da su ovi fudbaleri bili pod dejstvom alkohola što im sigurno neće olakšati stvari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi