Na FIFA 22 neće biti još jednog velikana, potpisao je ekskluzivni ugovor s Konamijem

Napoli "izlazi" iz EA Sportsa

Na FIFA 22 neće biti još jednog velikana, potpisao je ekskluzivni ugovor s Konamijem

E. Škorić

EA Sports i Konami godinama vode bitku za prava na određena takmičenja i klubove.

FIFA ili eFootball Pro Evolution Soccer, stvar je odabira, obje video igre imaju veliki broj svojih igrača širom svijeta. Stoga je bitno imati što veći broj licenci, a EA Sports je Konamiju posljednjih godina "ukrao" mnoge važne stvari.

No, Konami se ne predaje. Sada je potpisao ugovor s Napolijem, pa italijanski velikan neće biti pod pravim imenom i grbom sa svojim pravim stadionim i stvarnim izgledom dresova od naredne sezone u FIFA-i.

"Zahvaljujući ovom partnerskom sporazumu između nas, moći ćemo dodatno ojačati poziciju eFootball PES-a kao glavne video igre za italijanski nogomet. Pokazujući povjerenje u naše dugoročne planove, čast nam je što je Napoli odlučio potpisati ovaj ekskluzivni ugovor s Konamijem", rekao je u izjavi izvršni direktor Konamija Naoki Morita.

Licenca SSC Napoli za Konami nije sve. Prema sporazumu, japanska marka postala je i službeni partner klupskog trening centra. Ovaj ugovor vrijedi od 1. jula 2021. godine.

"Zadovoljstvo nam je započeti ekskluzivnu saradnju s međunarodnim i inovativnim brendom kao što je Konami. Želimo stvoriti jedinstveni sadržaj i pružiti puno iskustva navijačima Napolija. Konami je svoje ime povezao s brendom Napoli, stekavši prava na imenovanje sportskog centra. Ovo partnerstvo samo je posljednji korak u većem projektu internacionalizacije brenda Napoli koji je klub poduzeo posljednjih godina", kazala je Serena Salvione, voditeljica međunarodnog razvoja u SSC Napoli.

Japanci imaju ekskluzivne ugovore s Juventusom, Romom i Lazijom.

Top Komentari

Vedox
PES jeste prije definitivno bio bolji, ali tamo iza 2014. godine FIFA uzima primat. Grafikom, licencama, mogucnostima i s mnogo ostalih stvari je FIFA bolja. PES je možda čak i realniji kao simulacija fudbala jer se na FIFI sve temelji na brzini, ali se i dalje ne mogu porediti.
6 0
Lordiox1
U FIFI 22 Napoli ce se zvaiti Napolitanke FC
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi