Pijan ludovao i slavio pobjedu svog tima, pa ga nokautirala klupa
Bizarna scena tokom proslave pobjede Čekićara u lokalnom pubu

Navijač West Hama u centru pažnje

Pijan ludovao i slavio pobjedu svog tima, pa ga nokautirala klupa

M. Šljivak

Engleski West Ham je u četvrtak savladao kao gost nizozemski AZ Alkmaar s 1:0 i ukupnim rezultatom 3:1 otišao je u finale Konferencijske lige, gdje ih čeka duel s Fiorentinom. Slavlje zbog uspjeha Čekićara skupo je koštalo jednog navijača kojeg je nokautirala klupa u lokalnom baru.

Jedan navijač West Ham Uniteda dugo će pamtiti noć u kojoj je njegov voljeni tim osigurao plasman u finale Konferencijske lige.

Nesretnik se veselio na bini, bio je vidljivo pijan, skinuo je majicu, a zatim je uslijedilo nešto što će pamtiti dok je živ. Pokušao je stati na klupu i pokajao se.

Nije očigledno ovaj navijač znao da klupa nije učvršćena. Skok na jednu stranu ju je podigao, pa ga je ona nokautirala i udarac se itekako dobro čuo.

Vidljivo je kako mu je bilo veoma neugodno nakon što je doživio ovaj nokaut. Pogledao je prema ostalim u klubu i ostao je bez teksta zbog svega što se desilo.

Oglasi

Ostali navijači Čekićara iz Londona, ali i svi oni koji su vidjeli ovaj snimak, proglasili su ga za jedan od najboljih ikad na društvenim mrežama.

"Ovo je najbolji video koji sam u životu vidio", komentar je jednog korisnika Twittera, dok drugi dodaje kako 'ne može prestati da gleda'.

Na kraju je ipak za sve njih najvažnije da West Ham ide u finale. Ono je na rasporedu 7. juna u Pragu, a za trofej će se Čekićari boriti protiv italijanske Fiorentine.

Osvajanje trofeja značio bi prekid posta od 43 godine. Toliko se sakupljala prašina u vitrini s peharima jer su davne 1980. godine igrači West Hama podigli svoj posljednji trofej i to onaj za osvajača FA Kupa.

Treba svakako napomenuti da su se nakon utakmice u Nizozemskoj na terenu i tribinama dešavale nemile scene, a napadnute su čak i porodice igrača engleskog tima.

Nastao je pravi haos, heroj je bio jedan od navijača West Hama koji je krenuo sam na huligane i pokazao je nevjerovatnu hrabrost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi