Navijači Lazija će ga pamtiti dugo, navijači Rome još duže

Senad Lulić je ostao heroj Nebeskoplavih

Navijači Lazija će ga pamtiti dugo, navijači Rome još duže

Navijači Lazija nikada neće zaboraviti 26. maj 2013. godine, kada je njihov tim u finalu italijanskog Kupa savladao Romu rezultatom 1:0 i osvojio trofej na najslađi mogući način.

Pogodaka nije bilo sve do 71. minute, a onda je bh. reprezentativac Senad Lulić savladao Lobonta i postao najveći heroj te generacije Lazija. Njegova popularnost nikada nije splasnula, čak štaviše.

Dobro je poznato da je u čast našem fudbaleru prvo pokrenuta modna kolekcija 'Lulic '71", da bi se potom proizvodile razne zastave, transparenti, radile tetovaže i šta sve ne. Navijači Lazija su pisali peticiju da naš reprezentativac promijeni broj na dresu sa 19 na 71, ali je Lulić procijenio da bi to ipak bila velika provokacija. Neki čak tvrde da su se tih dana novorođenčadima u Rimu masovno davala imena Senad, ali to još nikada nije potvrđeno.

Tifoze Lazija će Lulića pamtiti dugo, a i dan danas se na sve načine trude da ga najveći rivali pamte još duže. Tako se na ulicama Rima može vidjeti natpis/grafit koji u svakom trenutku podsjeća prolaznike na pogodak koji je ušao u historiju Nebeskoplavih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.